GÜNCEL
Giriş Tarihi : 24-08-2022 12:15

Vali Çeber, Beraberindeki Heyet İle Birlikte Taşkın Müzesini Ziyaret Etti

Rize Valisi Kemal Çeber ve beraberindeki heyet Devlet Su İşleri Genel Müdürlüğü’ne bağlı Trabzon 22'nci Bölge Müdürlüğü’nce kurulan Dünyada interaktif olma özelliğine sahip ilk Taşkın Müzesini ziyaret etti.

Vali Çeber, Beraberindeki Heyet İle Birlikte Taşkın Müzesini Ziyaret Etti

Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesine ait otobüsle birlikte gerçekleştirilen yolculuk boyunca Vali Çeber, Kaymakamlar, İlçe Belediye Başkanları, İl Genel Meclis Başkanı ve kurum müdürleri Rize ile ilgili konuları görüşerek fikir alışverişinde bulundu. 

Vali Çeber beraberindekiler ile birlikte yolculuk sonrası Türkiye’de sel, heyelan ve taşkınların yoğun olarak yaşandığı Karadeniz Bölgesinde doğal afetlere karşı halkı bilgilendirmek amacıyla Devlet Su İşleri Genel Müdürlüğü’ne bağlı Trabzon 22'nci Bölge Müdürlüğü’nce kurulan Taşkın Müzesini ziyaret etti.

Vali Çeber ve beraberindekiler Taşkın Müzesinde, rüsubat kontrol tesis tipleri, şehir taşkını modelleri, heyelan-taşkın etkileşim modelleri, taşkın sinema salonu, taşkın müdahale odası, erken uyarı sistemi ve mobil taşkın koordinasyon merkezi gibi bölümleri gezerek DSİ 22. Bölge Müdürü Cengiz Han Kılıçaslan’dan bilgiler aldılar.  Müzenin sanal gerçeklik odasında ise taşkın anını yaşadılar.

Vali Çeber, afetlerin yıkıcı etkilerinin gösterildiği  müzenin, sel, heyelan ve taşkın gibi doğal afetlerin sıkça yaşandığı bölgemiz adına çok önemli olduğunu vurgulayarak, “Son yıllarda özellikle bölgemizde her yıl meydan gelen ani sel heyelan ve taşkınlar sonucunda can ve mal kaybı yaşanmaktadır. Devletimiz gücüyle maddi zararları kapatsa da can kayıplarımız bizleri derinden yaralamaktadır. Bu anlamda Taşkın Müzemizde afetlerin yıkıcı etkisi çok güzel bir şekilde anlatılmaktadır. Afetlerin yıkıcı etkisinden korunmak için devletimiz her ne kadar yatırımlar yapsada afet anında nelerin yaşandığını görmek ve gerekli tedbirlerin nasıl alınacağı konusunda bilgi sahibi olmak adına hereksin bu müzeyi gezmesini  tavsiye ediyorum” dedi.

 

AdminAdmin