EĞİTİM
Giriş Tarihi : 03-02-2023 17:43   Güncelleme : 03-02-2023 17:53

Şube Müdürlerinin mağduriyetleri ivedilikle giderilmelidir

Rize Milli Eğitim Müdürlüğü'nde görevli şube müdürlerinden oluşan bir heyet; Rize Milli Eğitim Müdürlüğü ve ilçelerindeki tüm şube müdürlerini temsilen hem ilimizde hem de Tüm Türkiye genelinde eğitim iş kolunda yetkili olan Eğitim Bir Sen’in Rize 1 No’lu şubesini ziyaret ederek Şube Müdürlerinin Özlük hakları ile ilgili sorunlarını içeren dosyayı şube başkanı Seyfettin AFACANLAR’a sundular.

Şube Müdürlerinin mağduriyetleri ivedilikle giderilmelidir

Eğitim Bir Sen 1 nolu şube başkanı SeyfettinAFACANLAR da ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirerek  “4 Şubat Cumartesi günü Ankara'da Şube müdürlerinin özlük hakları ve haklı taleplerini konu alan bir çalıştay düzenleneceğini, o çalıştaya merkez ve taşra teşkilatında görev yapan yüzlerce şube müdürü ve akademisyenin katılacağını ve bu dosyadaki taleplerin tamamının bu çalıştay öncesi Eğitim Bir Sen Genel Merkezine ulaştırılıp o çalıştay da dile getirilmesi için elinden geleni yapacağını” söyledi. Başkan AFACANLAR ‘İnşallah şube müdürlerimizin talepleri doğrultusunda birlikte hareket ederek müjdeli haberleri alacağımız günler de yakın zamanda gerçekleşecektir’ dedi

AFACANLAR“Yıllardır tüm eğitim çalışanlarının sorunlarının çözümü için gerek çalıştay, sempozyum, basın açıklamaları, yazılı bültenlerle  kamuoyu oluşturduklarını gerekse KİK toplantıları, Toplu sözleşme toplantıları ve etkili ve yetkili kişileri birebir ziyaretlerle birçok  konuyu çözüme kavuşturduklarını Şube müdürlerinin sorunlarına da vakıf olduklarını ifade ederek  Milli Eğitim Bakanlığı’nın taşradaki ana omurgasını oluşturan İl ve İlçe Milli Eğitim Şube Müdürleri, bu makama gelebilmek için 10 yıl öğretmenlik yaptıktan sonra önce yazılı sınava tabi tutulmakta. Yazılı sınavda başarılı olan öğretmen arkadaşlarımız sözlü/mülakata tabi tutulduktan sonra Şube Müdürü olarak atanabilmektedir. Bütün bu yorucu süreçlerden geçtikten sonra bu makama yükselen şube müdürleri özlük hakları noktasında ise çok büyük kayıplara uğramakta ve özellikle öğretmenlikteki kariyer basamakları uygulamasından sonra GİH sınıfında bulunmaları nedeniyle artan mağduriyetlerinin bir an önce giderilmesi gerektiğini söyledi.

Şube müdürlerini temsilen konuşan Ömer KESKİN “Çoğumuz okul müdür yardımcılığı ve okul müdürlüğü yaptık, çok zor sınavları kazanarak Şube Müdürü olduk. Bakanlığımız bünyesinde rotasyona tabi olan birkaç meslek gurubundan biriyiz. Ülkemizin her yerindeki 5 farklı bölgede görev yapmak durumundayız.

Şube müdürleri olarak Öğretmenlik Meslek Kanunu ve diğer mevzuatta yapılan düzenlemelerle özlük hakları açısından geriye düşmüş durumdayız. Öğretmen kökenli olmamıza rağmen uzman öğretmenlik, başöğretmenlik haklarından yararlanamadık, yapılan sınavlara giremedik. Daha üst görevde olmamıza rağmen kıdemi bizimle aynı olan öğretmen, okul müdür yardımcısı ve okul müdürleri kadar maaş alamamaktayız. İlçe Milli Eğitim Müdürleri ve İl Müdür yardımcıları da bizimle aynı durumdadır” dedi.

Ömer KESKİN ve Şube müdürleri hassasiyetlerinden dolayı Eğitim Bir Sen Genel Merkezi ve Rize Şubesi’ne teşekkür ederek “Şube Başkanımız Seyfettin AFACANLAR’ın taleplerimizin haklılığına inancını biliyoruz. Konuya hakimiyetini biliyor ve birlikte yapacağımız hak arayışımızın olumlu sonuçlar vereceğine inanıyoruz” dediler. Görüşme sonrasında şube müdürlerinin talepleri şöyle sıralandı:

- Şube müdürlerine; memuriyet/öğretmenlikte 10 yıllık hizmeti olanlara uzman öğretmenlik, 20 yıllık hizmeti olanlara başöğretmenlik unvanını verilmesi.

- Haftada 30 saatten az olmamak üzere ek ders ücreti verilmesi.

- Ek göstergelerinin 4200 veya üzerine çıkarılması.

- Özel hizmet tazminatının 170 olarak düzenlenmesi.

- Makam tazminatı verilmesi. Ek tazminat ve özel hizmet tazminatının artırılması.

- Eğitime hazırlık ödeneğinin şube müdürleri dahil tüm eğitim çalışanlarına verilmesi.

-Şube müdürü maaşının başöğretmen ve okul müdürünün üzerine çıkarılması.

-Öğretmenevleri ve müzelerde öğretmenlerin yararlandığı haklardan şube müdürlerinin de yararlanması.

AdminAdmin