SİYASET
Giriş Tarihi : 26-09-2022 12:32   Güncelleme : 29-09-2022 10:20

Saadet Partisi Genel Başkan Yardımcısı Mustafa KAYA: “Biz Bu Millete Bedel Ödetmedik”

Saadet Partisi Eylül ayı il divan toplantısını taptı Genel başkan yardımcısı Mustafa KAYA nın da katıldığı il divan toplantısında Dış siyaset ve Güncel konular hakkında önemli açıklamalarda bulundu. Toplantıya CHP Rize İl başkanı Saltuk Deniz ve CHP Merkez ilçe başkanı Necati Topaloğlu’ da katıldı.

Saadet Partisi Genel Başkan Yardımcısı Mustafa KAYA: “Biz Bu Millete Bedel Ödetmedik”

Saadet Partisinin Rize il divan toplantısında konuşan Genel Başkan Yardımcısı Mustafa Kaya, Milli Görüşün 53 yıldır millet için çalıştığını söyledi. Kaya konuşmasında, “Bizim maksadımız sadece bilginin aktarılması değil il divanın ruhuna uygun karşılıklı birbirimizi karşılıklı anlayabilmektir. Türkiye’de 20 yıldan beri tek başına bir iktidar tarafından yönetiliyor. 20 yıldan beri özellikle Saadet Partisinin duruşuyla ilgili toplumda zaman zaman acaba Saadet Partisi ne yapmaya çalışıyor sorusuna birçok zaman muhatap olduk. Hatta öyle zamanlar geldi ki kendi evladımızdan, annemizden, babamızdan, akrabalarımızdan, komşularımızdan hakarete varan değerlendirmeler yapıldı. Biz yine bu insanlara derdimizi anlatmaya çalıştık. 53 yıldan beri siyaset yapıyoruz. 53 yıllık siyasi hayatımızın her bir aşamasında ister iktidarda ister muhalefette olalım, ister yasaklı olalım, ister partilerimiz kapatılmış olsun hiçbir zaman bu millete bedel ödetmenin değil, kendimiz bedel ödesek dahi bu milletin huzurunu, barışını istedik. Hangi dönemde olursa olsun bu milletin yüzü gülsün istedik” dedi

Saadet Partisi Diş İşlerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Mustafa Kaya, “3 Kasım 2002 de bir iktidar değişikliği oldu. O iktidar değişimi olduktan sonra daha önceden başlayan Irak’ ın işgali süreci vardı. 11 Eylül 2001 saldırıları gerçekleşmişti. Amerika’ BOP’ un 2.aşamasını hayata geçirmek adına Irak ve Afganistan’ ı işgal girişimine başlamışlardı. Irak’ ın işgali içinde Türkiye’ nin karası kullanılarak İskenderun dan ABD askerleri Türkiye toprakları üzerinden Irak’ ın kuzeyinden girip işini bitirmek için TBMM ye bir teskere geldi. Bu teskerede 60 binin üzerinde Amerikan askeri Türkiye topraklarını kullanarak Irak’ ın işgal izni vardı. Erbakan Hocam o gün dedi ki 1 Mart teskeresi meclisten geçerse yedi sülaleniz alnını secdeden kaldırmasa dahi bunun vebalini ödeyemez. 1 Mart tezkeresi o gün Milli Görüşün gayretleri ile geçmedi” dedi.

AdminAdmin