YEREL
Giriş Tarihi : 17-10-2023 11:48

Rize'de Ahmet Gür'e Vefa Ödül Töreni

Rize Valisi İhsan Selim Baydaş, Güneysu İlim Öğrenenlere Yardım Vakfı'nın organizasyonu ile "Ahmet Gür'e VEFA" temasıyla düzenlenen "Genç Kitaplar Projesi" ve "Kısa Film Yarışması" ödül törenine katıldı.

Rize'de Ahmet Gür'e Vefa Ödül Töreni

Rize Valisi İhsan Selim Baydaş, Güneysu İlim Öğrenenlere Yardım Vakfı'nın organizasyonu ile "Ahmet Gür'e VEFA" temasıyla Gençlik ve Spor Bakanlığının desteğiyle yürütülen "Genç Kitaplar Projesi" ve Kültür ve Turizm Bakanlığı Sinema Genel Müdürlüğünün katkılarıyla gerçekleştirilen "Kısa Film Yarışması" ödül törenine katıldı.
Güneysu Kaptan Ahmet Erdoğan Anadolu İmam Hatip Lisesi konferans salonunda düzenlenen ödül töreni Kur'an-ı Kerim tilaveti ile başladı.


Vali Baydaş, yaptığı konuşmada, böylesi güzel bir program dolayısıyla bir arada olmaktan dolayı duyduğu memnuniyeti dile getirdi. Genç Kitaplar Projesi'nin Gençlik ve Spor Bakanlığı tarafından yaygınlaştırılması istenilen projelerden biri olduğunu belirten Vali Baydaş, "Yüzlerce gencimiz kitaplarla buluştu, yüzlerce kitap okundu. Bu kitaplarla ilgili özetler ve çekimler yapıldı. Katalog halinde de o kitaplar basılıyor. Emek veren bütün arkadaşlarımızı tebrik ediyorum. Rize'mize yakışır bir proje haline geldi." dedi.


Ahmet Gür'e Vefa Ödülü'nün, Güneysu'nun yetiştirdiği önemli isimlerden biri olan Ahmet Gür'ün anısına verildiğini söyleyen Vali Baydaş, "Bugün rahmetle andığımız, içimizin yandığı abilerimizden bir tanesiydi. Vefa onu anlatacak en güzel kelimelerden biridir. Memleketine, toprağına, inancına, milletine ve devletine vefalı bir insandı. Geride kalan ailesinin ve evlatlarının da aynı vefayı sürdüreceğine inandığımız bir insandı." diye konuştu.


Protokol konuşmalarının ardından Vali Baydaş ve protokol üyeleri tarafından yarışmalarda dereceye girenlere ödülleri verildi.
Kısa Film Yarışması'nda birinciliği "Kuyu" filmi, ikinciliği "Sır" filmi ve üçüncülüğü "Sessiz" filmi kazandı. Genç Kitaplar Projesi kapsamında düzenlenen kitap okuma yarışmasında ise birinciliği "Güneşe Yolculuk" kitabı, ikinciliği "Kırmızı Pabuçlar" kitabı ve üçüncülüğü "Sineklerin Tanrısı" kitabı kazandı.


Ödül törenine Vali İhsan Selim Baydaş'ın yanı sıra; eşi Zeyneb Baydaş, Rize Milletvekilleri Muhammed Avcı, Harun Mertoğlu, Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Yusuf Yılmaz, Güneysu Kaymakamı Muhammed İkbal Yelek, Güneysu Belediye Başkanı Rıfat Özer, İl Emniyet Müdür Murat Türesin, kurum müdürleri, gençler ve vatandaşlar katıldı.

İlyas GÜRİlyas GÜR

İlyas GÜR