GÜNCEL
Giriş Tarihi : 26-05-2023 10:08

RİZE BÜROKRATLARININ ÇOCUKLARLA ÇAY HASADINDA RENKLİ GÖRÜNTÜLER

Rize Valisi Kemal ÇEBER, Rize Belediye Başkanı Rahmi METİN ve Çaykur Genel Müdürü ve YK Başkanı Yusuf Ziya ALİM ile birlikte, ÇAYKUR Ziraat Çay Bahçesi'nde çay sezonu açılışında çay hasadı yaptılar.

RİZE BÜROKRATLARININ ÇOCUKLARLA ÇAY HASADINDA RENKLİ GÖRÜNTÜLER

HABER: BAYRAM ALİ KAVALCI

2023 yılı yaş çay alım kampanyasının başlaması dolayısıyla, Çaykur Ziraat Botanik Çay Bahçesi'nde bir araya gelen Rize Valisi Kemal Çeber, Belediye Başkanı Rahmi Metin, Çaykur Genel Müdürü Yusuf Ziya Alim, Yardımcısı Erdinç Hatinoğlu, Rize İl Müftüsü Naci Çakmakçı, kreş öğrencileriyle beraber bir süre çay topladılar. Öğrenciler için hazırlanan mini çay sepetleri ve yöresel çocuk kıyafetleriyle çay hasadında renkli görüntüler ortaya çıkmış oldu. İlk defa çaylığa giren ve çay toplama zevkini yaşayan öğrencilerin sevinç ve mutluluğu gazetecilerin objektiflerinden hep birlikte çekilen fotoğraflarda renkli görüntüler oluşturdu.

Rize Valisi Çeber, burada yaptığı açıklamada, çocuklarla birlikte çay sezonunu açmaktan dolayı ayrı bir güzellik yaşadıklarını belirterek, “Coğrafi işaretli ürünümüz olan çay Rize’miz için vazgeçilmezdir. Bölge insanımız tatilini, ziyaretlerini, yıllık programlarını çay sezonuna göre planlar. Bu yıl da öyle oldu. Hemşerilerimiz gelmeye başladı. 205 bin çay müstahsilimiz hazır, çay bahçelerimiz hazır, bizim için hareketli bir 3 ay önümüzde olacak. İnşallah çok bereketli bir çay sezonu geçireceğiz. Bunun için de hem Çaykur Genel Müdürümüz hem de özel sektör hazırlandı. Bizde bunu takip ettik. Allah üreticililerimizin emeğini zayi etmesin, beklediklerinin kat kat fazlasını nasip etsin. Bölgemiz için ticari sosyal ve kültürel anlamda çay en önemli üründür. Biliyorsunuz bu yıl THY’nin hem yurt içi hem de yurt dışı uçuşlarında çay artık Rize çayı olarak ikram edilecek. İnsanlar çay isterken Rize çayı diye isteyecek ve Rize çayı olarak içecek. Buda çayımızın tanıtımı ve marka değeri açısından önemlidir.” Diye konuştu.

Rize Belediye Başkanı Rahmi Metin ise yaptığı açıklamada “Doğu Karadeniz bölgesi için çay deyince 205 bin üretici ve 1-2 milyon insanı doğrudan ve dolaylı olarak etkileyen bir sektörden bahsetmiş oluyoruz. Böyle bir ürünün kıymetini bilerek dualarla birlikte çay sezonuna başlıyoruz. Bu yılkı kampanyanın da, bölgemiz, ülkemiz, üreticilerimiz ve Çaykur ailesine hayırlı ve uğurlu olmasını diliyorum.” dedi.

Ev sahibi, Çaykur Genel Müdürü ve YK Başkanı Yusuf Ziya Alim ise “Bu yılki kampanyayı geçmiş yıllara göre daha erken, 10 Mayıs itibariyle Artvin’in Kemalpaşa ilçesinden başladık. Bölgemizde çay hasadı hava şartları nedeniyle biraz ötelenmiş durumda, kontenjansız bir şekilde çay alımlarımız devam ediyor. Trabzon ve Rize bölgesinde çay alımları yeni yeni başladığı için çay henüz taze. Bu nedenle eksiklik olmayacak. Zaten kontenjansız alım yapıyoruz. Seçimden sonra da kontenjansız çay alımına devam edeceğiz. Bu yılda siz kıymetli Valimizle, kıymetli Belediye başkanımız ve minik sevgili öğrencilerimizle, Rize basınımızla birlikte çay hasadı yapmanın mutluluğunu yaşamış olduk. Hepinize şahsım ve teşekkülüm adına teşekkür ediyorum.” dedi.

AdminAdmin