YEREL
Giriş Tarihi : 28-10-2023 00:17

RİHAD, Yeni Dönemin İlk Yönetim Kurulu toplantısını yaptı

RİHAD Rize Hafızlar Derneği 1. Genel Kurulu’nda seçilen yeni yönetim göreve başladı.

RİHAD, Yeni Dönemin İlk Yönetim Kurulu toplantısını yaptı

Rize Hafızlar Derneği (RİHAD) 1.Olağan Genel Kurul sonucu oluşan yeni dönemin ilk toplantısını RİHAD Genel Merkezi’nde gerçekleştirdi. Öncü Hafızlar yetiştirme gayretiyle yola çıkılan toplantı Dernek Yönetim Kurulu üyesi Kurra Hafız Mustafa Türüt’ün Kur’an-ı Kerim tilavetiyle başladı.

Kur’an tilavetinin ardından tüm üyelerin birbiriyle tanışma faslına geçildi. Akabinde bir konuşma yapan Rize Hafızlar Derneği Başkanı Mustekim Kaba, “Bizler bu davanın birer ferdiyiz ve hizmet etmekle mükellefiz. Bugün dünden daha çok çalışarak kurucusu olduğumuz bu emaneti Allah’ın izniyle daha ileriye taşımanın gayretinde olacağız” dedi.

Güçlü dernek, güçlü gelenek, güçlü gelecek

Müslümanların bu konuda gayret göstermesi gerektiğini ifade eden Rihad Başkanı Kaba, “Bugün toplantımızda nitelikli Hâfızların daha iyi yetişmesine yönelik Rize Hafızlar Derneği (RİHAD) tarafından hazırlanıp, uygulamaya koyacağımız projeleri değerli idarecilerimizle ve kurul üyelerimizle paylaştık ve tanıtımını birlikte yapmaya çalıştık. Ayrıca onların bu projeler hakkındaki değerli görüşlerini aldık. Amacımız bu projeler sayesinde, hâfızlarımızı daha ileriye çıkartarak ulusal hatta uluslararasında layık oldukları önemli alanlara taşımak, onların yeteneklerine dikkat çekmek, burs ve maddi destek sağlamak, sonuçta vatan ve millet için başarılı ve üretken evlatlar yetiştirmektir” dedi.

Başkan Kaba, “Tabi burada çok ciddi bir sorumluluk üzerimize yüklenmiş oluyor. Yüce Rabbim muvaffak eylesin. Teşkilat ruhuyla bir ve bütün olmak en büyük şiarımız olacaktır. Rabbim hak davada ayaklarımızı sabit kılsın. Nefsi ve fevri her türlü duygudan bizleri beri eylesin. Rize Hafızlar Derneği olarak Mevlana Hazretlerinin bizlere en büyük telkini olan ne olursan ol öğüdünü şiar edinerek nitelikli hâfız gençliği vücuda getirme gayreti içerisinde olacağız” ifadelerini kullandı.

Mücadeleye devam edeceğiz

Derneğin kuruluş döneminden bu zamana kadar emanetin hakkını vermek adına birlikte çalıştığı yol arkadaşlarına teşekkür eden Kaba, sözlerini şöyle sürdürdü: Yeni dönemde de görev alan her bir yol arkadaşımızın, öncü hâfızlar yetiştirme emanetinin bilincinde olduğuna inanıyoruz. Bizler inanıyoruz ki cephenin önü ya da arkası, Allah katında hiçbir fark taşımıyor. Bu sebeple yeni dönemde yol yürüyeceğimiz tüm kardeşlerimizi bundan önceki dönemlerde olduğu gibi asil, yedek, denetim, disiplin ayrımı yapmaksızın bu davaya hizmet edecek neferler olarak görüyoruz. Bu vesileyle yeni dönemde Yönetim Kurulu başta olmak üzere bütün kurullarımıza çalışmalarında başarılar diliyorum. Yapılacak olan hayırlı hizmetlerimize tüm üye ve gönüldaşlarımızın gerekli desteği vereceğine inanıyorum." dedi.

RİHAD’ın 1. Genel Kurulu’nda belirlenen yeni yönetimi şu şekilde:
Yönetim Kurulu / Asil

Rize Hafızlar Derneği (RİHAD) Yönetim Kurulu Başkanlığına Mustekim Kaba, Başkan Yardımcılıklarına Zeki Kuvel ve Muhammet Kocaman, Saymanlığına Adem Erkan, Sekreterliğine Mehmet Mercan, Yönetim Kurulu Üyeliklerine ise Fatih Emiroğlu, Mustafa Türüt, Yavuz Selim Özhabiboğlu, Hızır Mahmut Demirci, Sefa Durmuşoğlu ve Serdar Erkan seçildi.

Denetim Kurulu / Asil
Rize Hafızlar Derneği (RİHAD) Denetim Kurulu Başkanlığına Mehmet Türk, Başkan Yardımcılığına Muzaffer Pala, Denetim Kurulu Üyeliklerine ise Arif Kopuz, Yakup Biber ve Yavuz Selim Şeker seçildi.

İlyas GÜRİlyas GÜR

İlyas GÜR