GÜNCEL
Giriş Tarihi : 28-02-2024 08:13

RİDEF’TE TEK GÜNDEM “RİZE TANITIM GÜNLERİ”

Ankara Rize Dernekleri Federasyonu Rize Valiliği himayesinde 2-5 Mayıs tarihlerinde Başkent Millet Bahçesi’nde düzenleyeceği Rize Günleri için yoğun çalışmalarına devam ediyor.

RİDEF’TE TEK GÜNDEM “RİZE TANITIM GÜNLERİ”

Hab: DenizVARLI

Rize Günleri hazırlık çalışmaları kapsamında Rize Dernekleri Federasyonu’nun tüm organlarının ve üye dernek başkanlarının katılımıyla gerçekleştirilen toplantıda, Rize Günleri’nin organizasyonu için detaylar görüşülerek görev dağılımı yapıldı. 

GENEL BAŞKAN BOSTAN: "RİZE GÜNLER RİZE’DEKİ ESNAFIMIZIN KATILIMIYLA ANLAM BULACAK"

Toplantıda Rize Günleri’ne dair değerlendirmelerde bulunan Ankara RİDEF Genel Başkanı Muammer BOSTAN Rize Günleri’ne Rize’deki esnafın katılımını sağlamak amacıyla özel bir çalışma yaptıklarını ifade ederek, "Rize’deki lezzetleri başkentte yaşayan 6 milyon insana tattırmak, Rize’nin gastronomi ve doğal ürünlerde kalitesini Başkente taşımak istiyoruz" dedi. 

"İKLİM DOSTU RİZE MOTTOSU İLE ÖNCÜ OLACAĞIZ"

Rize Günleri’nin aynı zamanda Türkiye’nin ilk 'Sıfır Atık İl Tanıtım Günleri' olacağını ifade eden Bostan, "Doğa’nın başkenti, yeşil örtünün dağlarımızı kapladığı Rize olarak iklim krizi konusunda öncü olmak istiyoruz. Bu sebeple "İklim Dostu Rize" diyerek çalışmalarımıza ayrı bir değer katıyoruz. Bunu yaparken de coğrafi işaretli ürünümüz Rize Simidi ile Sıfır Atık’ı sembolize ediyoruz" dedi.

AdminAdmin