KÜLTÜR - SANAT
Giriş Tarihi : 15-10-2022 09:46

ÖZGÜN BASKI RESİM SERGİSİ ŞİMAL’DA AÇILDI

Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi (RTEÜ) Eğitim Fakültesi Resim İş Öğretmenliği 4. sınıf öğrencileri tarafından, "Özgün Baskı Resim Sergisi" düzenlendi.

ÖZGÜN BASKI RESİM SERGİSİ ŞİMAL’DA AÇILDI

Öğrencilerin, 2021-2022 Akademik Yılı içerisinde aldıkları Seçmeli Atölye dersi kapsamında hazırladıkları eserler, ŞİMAL Alışveriş Merkezi’nin birinci katında bulunan fuaye alanında sanatseverlerin beğenisine sunuldu.

RTEÜ Eğitim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Yılmaz Geçit’in açılış konuşmasının ardından Dr. Öğr. Üyesi Gülşen Çelik, baskı sanatları hakkında uygulama malzemeleriyle ilgili kısa bir tanıtım yaptı.

Rize’de baskı tekniği ile açılan ilk sergi değerini taşıyan ve beş gün sürecek olan sergide, 25 adet renkli, 25 adet siyah beyaz ve 10 adet Exlibris olmak üzere toplam 60 adet baskı resim bulunuyor.

Serginin açılışına, Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Yusuf Yılmaz, RTEÜ Eğitim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Yılmaz Geçit, RTEÜ Genel Sekreteri Adnan Er, dekanlar, akademik ve idari personel ile öğrenciler katıldı. HABER: BAYRAM ALİ KAVALCI

AdminAdmin