GÜNCEL
Giriş Tarihi : 13-01-2023 10:54

KGK’NİN ANKARA’DAKİ YENİ GENEL MERKEZİ GÖRKEMLİ BİR TÖRENLE AÇILDI

Kısa adı KGK olan, Küresel Gazeteciler Konseyi'nin Ankara'daki yeni genel merkez ofisi, 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü'nde yoğun bir davetli topluluğunun katılımıyla hizmete açıldı.

KGK’NİN ANKARA’DAKİ YENİ GENEL MERKEZİ GÖRKEMLİ BİR TÖRENLE AÇILDI

HABER: BAYRAM ALİ KAVALCI

Yapılan ilk toplantının ardından, KGK Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Ali DİM başkanlığındaki, KGK Yönetim Kuruludan oluşan bir heyetle birlikte üyeleri Anıtkabir’i ziyaret ettiler. KÜRESEL Gazeteciler Konseyi’nin (KGK) Ankara Balgat’ta yapımı tamamlanan yeni genel merkez ofisi, KGK üyeleri, gazeteciler ve paydaş kuruluşların hizmetine sunuldu. Kurulduğu tarihten bu yana Kavaklıdere’de çok katlı bir binada hizmet veren konsey, bu binanın kentsel dönüşüm nedeniyle yıkım programına girmesi nedeniyle yeni bina arayışına girmişti. Konsey, çok katlı plazaları ve iş merkezleriyle son yıllarda Ankara’nın en popüler semti haline gelen Balgat’ta Bayraktar Plaza’nın dördüncü katını yeni genel merkez ofisi olarak belirledi. Toplamda 350 metrekarelik bir alana sahip olan ofis, yaklaşık iki ay süren tadilat çalışmalarının tamamlanmasından sonra 2023 yılbaşı itibariyle hizmete girdi. Yeni genel merkezde 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü dolayısıyla bir resepsiyon gerçekleştirildi. Balgat’taki yeni Genel Merkez binasının açılışının da yapıldığı 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü resepsiyonu genel merkez binasının fuaye salonunda gerçekleşti. Konuklara sıcak ve soğuk içeceklerin yanısıra, börek, kanepe ve kuru pasta çeşitleri ikram edildi.

KGK’nin yeni Genel Merkez açılış törenine, TBMM Eski Başkanı ve Başbakan eski Yardımcısı Bülent Arınç ile Diyarbakır Milletvekili ve Tarım Eski Bakanı Mehdi Eker, TBMM Kadın-Erkek Fırsat Eşitliği Komisyonu Başkanı ve Edirne Milletvekili Fatma Aksal, Osmaniye Milletvekili Mücahit Durmuşoğlu, Antalya Milletvekili İbrahim Aydın, Edirne Milletvekilleri Okan Gaytancıoğlu ve Orhan Çakırlar’ın yanısıra Gelecek Partisi Genel Başkan Yardımcısı Selçuk Özdağ, DEVA Partisi Genel Başkan Yardımcıları Mustafa Uçak ve Mehmet Emin Ekmen ile Kültür ve Turizm Bakan Danışmanı Hayri Çavuşoğlu ve Ankara’daki sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri, akademisyenler, iş insanları ve çok sayıda KGK üyesi gazeteci katıldı.

KGK yeni Genel Merkezi’nin hizmete girmesi ve 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Gün nedeniyle düzenlenen etkinlikte konuşan Genel Başkan Mehmet Ali DİM, Türkiye’nin tüm illeri dışında 60 ülkede temsilci atandığını söyleyerek, “2023 yılsonuna kadar hedefimiz 100 ülkede temsilcilik açmak. Mesleki sorunların tespiti ve çözüm önerileri sunmanın yanında en önemli misyonlarımızdan birisi de kamu diplomasisi yürütmek. Bu kapsamda ortaya koyduğumuz tüm çalışmalarda ülkemizin uluslararası platformlarda haklı davasına destek verebilmek adına meslektaşlarımız aracılığıyla faaliyetler yürütüyoruz” dedi.

Diyarbakır Milletvekili ve Eski Tarım Bakanı Mehdi Eker ise gazetecilik mesleğinin çok eskiye dayanan tarihi olduğunu anlatarak basının toplum ile kamu düzeni arasında önemli bir görev üstlendiğine vurgu yaptı. Görev aldığı hükümetlerde uzun yıllar basından sorumlu bir şekilde çalışmalar yürüttüğünü belirten Meclis Eski Başkanı Bülent Arınç, “Siyasette basının bize ambargo uyguladığı yıllarda sesimizi duyurmak için bize yerel gazeteciler bizlere ekranlarını ve sayfalarını açtı. Anadolu basınının bu önemli misyonunu çok iyi biliyorum. Bu nedenle görev yaparken öncelikle yerel basının korunması noktasında büyük hassasiyet gösterdim. Bu bakışın dışında Küresel Gazeteciler Konseyi’nin önemli misyonunun da kamu diplomasisi yürütmek olduğunu gayet iyi biliyorum. Bu alanda ülkemizin çok ciddi eksikliği olduğunun farkındayım. KGK’nın bu eksikliği giderme ve mevcut açıkları başarıyla kapatma noktasındaki girişimlerini takdirle karşılıyorum” ifadelerini kullandı.

Konuşmalardan sonra yapılan dua sonrasında konuklarla birlikte kurdele kesilerek yeni Genel Merkez binasının açılışı yapıldı.

Resepsiyonun ardından KGK yönetim kurulu, 2023 yılının ilk toplantısını gerçekleştirdi. KGK Genel Başkanı Mehmet Ali DİM öncülüğünde gerçekleştirilen toplantıda önemli kararlar alındı. Toplantıya ilişkin KGK Genel Başkanı DİM, “Ankara Balgat’taki yeni genel merkez binamızda ilk yönetim kurulu toplantımızı gerçekleştirdik. Alınan kararların hayırlı olmasını temenni ederiz” dedi.

AdminAdmin