EĞİTİM
Giriş Tarihi : 15-03-2023 22:46

İyidere’de öğrencilerden ‘Mandalina Festivali’

Rize’nin İyidere ilçesi Hazar Çaysan İlkokul ve Ortaokulu’nda Mandalina Festivali düzenledi. Festivalde mandalinadan yapılan 20 çeşit ürün ikram edildi.

İyidere’de öğrencilerden ‘Mandalina Festivali’

HABER:ARZU ERBAŞ

İyidere Hazar Çaysan İlkokul ve Ortaokulu öğrencileri, öğretmenleri Esra Yılmaz Ve Sevda Aydın ile beraber bölge tarımının önemli ürünlerinden mandalinanın tanıtımı için Mandalina Festivali düzenledi.

Okulda gerçekleşen festivalde mandalinadan hazırlanan 20 çeşit ürün tanıtıldı. Mandalina kolonyası, kurutulmuş mandalina, mandalina suyu, mandalinalı kek, lokum, kurabiye, irmik tatlısı, revani, poğaçanın yanında mandalina çayı, mandalina tozu, mandalina reçeli ve marmelat gibi lezzetler hazırlayan öğrenciler mandalinanın gıda sektöründe türlü alternatiflerle kullanılabileceğini gösterdiler.

Festivale katılan İyidere İlçe Eğitim Müdürü Tarık Er "Turunçgiller bölgemizin önemli bir katma değeri olan üründür. Bunun ekonomiye kazandırılması gerekiyor. Öğretmenlerimiz, yöneticilerimiz ve öğrencilerimizi yaptıkları bu güzel çalışmadan dolayı tebrik ediyorum. Bunun bir patent sürecine girmesi gerekiyor. Bölgemize çok ciddi bir ekonomik anlam ifade ediyor “ dedi.

AdminAdmin