SAĞLIK
Giriş Tarihi : 19-09-2022 11:25

Gözaltı Estetiği Nedir,Nasıl Yapılır?

Gözaltı Estetiği Nedir,Nasıl Yapılır?

Gözaltı estetiği yaşlanma, kırışıklık, yorgunluk belirtilerini ortadan kaldırmak, alt ve üst göz kapaklardaki torbalanmaların giderilmesi için uygulanan estetik bir müdahaledir. En sık gerçekleştirilen estetik ameliyatlar arasında yer alan gözaltı estetiği göz kapağının açılmasına engel olan fazlalık ve torbalanmaları giderir. Estetik ameliyatının ardından göz kapağı fonksiyonu yeniden işlev kazanarak daha genç, dinamik, estetik bir görünüm kazandırır. Günlük yaşamda daha özgüvenli, hoş ve genç görünürsünüz. Uygulama uzun yıllar etkisini gösterse de ikinci bir ameliyat gerekebilir.

Göz Altı TorbalarıNeden Oluşur?

Gözaltı torbalarının oluşma nedeni şunlardır:

  • Alerjiye bağlı reaksiyonlar
  • Yaşın ilerlemesi
  • Kalıtsal nedenler
  • Vücuttaki hormonlarda değişim yaşanması
  • Günlük hayatta yaşanan yorgunluk ve stres
  • Herhangi bir nedenle kullanılan ilaçlar
  • Dengesiz, düzensiz uyku
  • Alerjiye bağlı reaksiyonlar
  • Kalp ve böbrek rahatsızlıkları
  • Aktif ya da pasif olarak sigara içilmesi
  • Dengesiz düzensiz uyku

Yukarıda belirtilen gözaltı torbalarına neden olan pek çok etken özellikle kadınlar için rahatsız edici nitelik taşır.İlerleyen yaş nedeniyle göz çevresinde çevresel etkenlere bağlı olarak ortaya çıkan bu durum özellikle kadınların dış görünüş açısından kendilerini hassas, kötü hissetmesine neden olur. Gözaltı torba ve morluklarla karşı karşıya kalmamak için doktorunuzun önerdiği ilaçları aksatmadan içmeli;sigaradan uzakdurarak kaliteli, düzenli uyku uyumaya özen göstermelisiniz.

Gözaltı Torbası Ameliyatı Nasıl Yapılır?

Gözaltı torbası ameliyatını yapmak için doktorunuz sizi detaylı olarak muayene eder. Yapılan muayene sonucunda göz bölgesinde yer alan deri altı yağ miktarı, deri sarkması,kaslarda olası gevşeme, deri fazlalığı gibi pek çok semptom tespit edilir. Gözaltı estetiği ile gerçekleştirilenincelmeiçin hangi yöntem ve uygulamaların kullanılacağına dairkararları alanında uzman plastik cerrahi uzmanlar verir.Gözaltı torbası ameliyatı öncesi kronik göz hastalıkları ve genel sağlık sorunları açısından muhakkak doktorunuzu bilgilendirmelisiniz. Ameliyat süresi bir saat olup damardan enjekte edilen sakinleştirici ve lokal anestezi yöntemi uygulanır. Kirpik ve göz kapağı içinden açılan kesiler kas yıpranması veya dokusu üzerinde pek çok müdahaleile gerçekleşir. Önceden belirlenen yağ fazlalıkları alınarak gözaltı gerektiği kadar gerdirilir.

Göz Altı Torbaları içinEstetik Ameliyat Yöntemi 

Gözaltı torbaları için estetik ameliyat yöntemi cerrahlar tarafından gerçekleştirilir. Gözaltı torbalarının giderilmesinde en etkili yöntem gözaltı torbası estetik ve ameliyat uygulamasıdır. Ameliyat aşamasında göz kenarındankesileraçılarak buradan giriş yapılır. Daha sonra gözün iç kısmında yer alan yağ ve kasdokuları yok edilerek sıkılaştırma uygulanır. Ameliyat anestezi altında kolay, hızlı ve emniyetli şekilde gerçekleştirilir.  Göz çevresinde yer alan yağ dokuları alınmamaktadır. Yağ dokularının alınması istenmeyen görüntülerin ortaya çıkmasına neden olduğu için özellikle yağ dokularına dokunulmaz. Gözaltı estetiği işlemi uygulanarak deriye daha elastik, sıkı, genç bir görünüm kazandırılır. Bu sayede gevşeme sorunu ortadan kalkar. Ameliyat sonrasında göz çevresinde fazla olmasa da belirli oranlarda dikiş izlerinin oluşması olağandır.Bu izler ince yapıda olduğu için belli zaman sonra kendiliğinden yok olur.

Hakkı DUMANHakkı DUMAN