GÜNCEL
Giriş Tarihi : 29-09-2022 10:03   Güncelleme : 29-09-2022 10:14

CHP Rize İl örgütünün Çayeli ilçesinde Çay ile ilgili bir basın açıklaması yaptı

CHP Rize İl örgütünün Çayeli ilçesindeki basın açıklamasında konuşan başkan Saltuk Deniz 3. Sürgünde rekoltenin düşük olduğunu kaydederek “Bu Sene Rekoltenin Düşük Olması Nedeniyle Yaş Çay Yaprağı Satışlarında Çok Sorun Yaşanmadı.

CHP Rize İl örgütünün Çayeli ilçesinde Çay ile ilgili bir basın açıklaması yaptı

CHP Rize İl örgütünün Çayeli ilçesindeki basın açıklamasında konuşan başkan Saltuk Deniz 3. Sürgünde rekoltenin düşük olduğunu kaydederek “Bu Sene Rekoltenin Düşük Olması Nedeniyle Yaş Çay Yaprağı Satışlarında Çok Sorun Yaşanmadı. Özel Sektörde Çaykur’un Açıklamış Olduğu Fiyattan Alım Yaptı. Bu Çay Sezonun Da Gördük Ki Özel Sektör Çaykur’un Açıklamış Olduğu Fiyattan Çay Alabiliyormuş. Yani Taban Fiyat Uygulanabiliyormuş. Bir Şeyi Daha Gördük Özel Sektör Çaykur’un Açıklamış Olduğu Fiyattan Çay Aldığında Ne Kota Sorunu Var Nede Kontenjan Sorunu Var. Yaş Çayda Taban Fiyat Uygulamasını Getirin Ne Kota Sorunu Olur Nede Kontenjan Sorunu Oldur Dediğimizde Ne Kadar Haklı Olduğumuz Bir Kez Daha Ortaya Çıktı.  Yıllardır Çay Üreticisini Koruyacak Çay Kanunu Çıkarılsın Dedik. Bu Amaçla Çay Kanun Tekliflerimizi Meclise Sunduk Ama Red Edildi. O Zaman Merak Etmiştik Niye Red Ediliyor Diye. Fakat AKP’ nin Meclise Sunmuş Olduğu Çay Kanunu Teklifini Görünce Anladık” dedi.

Başkan Deniz, “Biz Çay Üreticisini Koruyan Çay Kanununu Meclise Sunmuştuk Onlar Çay Üreticisini Köle Edecek Ve Çay Kuru Yok Edecek Çay Kanunu Meclise Sundular. Tepkiler Gelince De Önce Kanunun Sahipleri Ortadan Arazi Oldu, Kimse Sahip Çıkmadı Ardından Kanun Teklifinin Görüşülmesini 1 Ekime Ertelediler AKP Tarafından Çıkarılmaya Çıkarılan Kanun Devletin Çay Tarımındaki Sorumluluğunu Ve Görevini Ortadan Kaldırarak Türk Çayını Tamamen Sermayeye Açacak, Çay Üreticisini Yoksullaştırarak Köle Edecek.  Çaykur’un Yok Edilmesini Sağlayacak, Uzun Vadede Yerli Girişimcilerinin De Devreden Çıkarılarak Türk Çay Tarımının Tamamen Yabancıların Eline Geçmesini Sağlayacak Bir Kanun.1 Ekimde Meclisin Gündemine Getirilecek Olan Kanun Teklifine Karşı Mücadele Etmek Hepimizin Herkesin Görevidir” dedi.

Çünkü Çaya, Çaykur’a Sahip Çıkmak Demek Geleceğimize Sahip Çıkmak Demektir.

Başkan deniz, “Değerli Dostlarım Bu Kanunun Ruhu Bozuk Çünkü Niyeti Bozuk. O Nedenle Bu Kanunun Tümü Geri Çekilmeli Ve Yeniden Konuyla İlgili Tüm Tarafların Bir Araya Gelmesiyle Yeni Bir Çay Kanunu Çıkarılmalıdır. Biz Daha Önce De Açıkladık Üreticiyi, Çay Tarımını Ve Çay Kuru Korumayan Hiç Bir Kanunu Ve Kanun Teklifini Kabul Etmeyiz. Bugünde Aynı Şeyleri Söylüyoruz. Taban Fiyat Uygulamasını Kanunlaştırmayan, Çay Kuru Varlık Fonundan Çıkarmayan Hiç Bir Kanun Teklifini Kabul Etmeyiz. Kanun Teklifi Meclise Sunulduğunda Gelen Tepkiler Üzerine Düzeltmeler Yaptık Dediler Ve Milletle Dalga Geçtiler. Neymiş Değişiklik Çay Fiyatını Ulusal Çay Konseyi Açıklamayacak Tarım Bakanlığı Açıklayacakmış… Peki, Çay Fiyatını Kim Belirleyecek Ulusal Çay Konseyi. Belirlenmiş Fiyatı Tarım Bakanlığı Açıklasa Ne Olur Açıklamasa Ne Olur. Halkımızla Dalga Geçmeyi Bırakın. Kanunda Destekleme Bedelleri İle İlgili Düzenleme Yok, Destekleme Bedelleri Bir Kişinin İki Dudağı Arasında. Kanunda Sözleşmeli Tarım Var. Çay Üreticisini Ücretli Köleliğe Mahkûm Edecek Bir Uygulama. Bu Sözleşme İşini Daha Önce Gördük Yaşadık.

Üreticiyi Korumayan AKP’nin Çay Kanununu AKP Ve Cumhur İttifakı Çıkarsa Bile Hiç Merak Etmeyin İktidara Geldiğimiz İlk Gün İptal Edeceğiz Ve Üreticiyi Ve Çay Kuru Koruyan Çay Kanununu Millet İttifakı Olarak Yeniden Yapacağız” dedi.

AdminAdmin