DÜNYA
Giriş Tarihi : 25-11-2022 11:50   Güncelleme : 26-11-2022 19:34

CE Belgesi Nasıl Alınır?

CE Belgesi Nasıl Alınır?

CE belgesi ürünlerin Avrupa pazarlarında yer almasını sağlayan zorunlu bir belge türüdür. CE belgesi ISO tarafından sağlanan bir belge değildir. CE belgesine sahip olan ürünün gerekli tüm kriterleri yerine getirdiği kabul edilir. CE belgesi olmayan bir ürün Avrupa pazarlarına sokulamamaktadır.

Ülkemiz dış ticaretinin oldukça büyük bir kısmı Avrupa ülkeleri ile gerçekleştirilmektedir. Bu neden ile CE belgesi ülkemizde faalyet gösteren ve Avrupa ülkelerine ürün satan firmalar için son derece büyük öneme sahiptir.

CE işareti ilgili ürünün çevreye, insana ve doğaya karşı tüm güvenlik şartlarını yerine getirdiğini gösterir. CE belgesi oldukça büyük öneme sahiptir ve bu dersce önemli bir belgenin alınabilmesi için profesonel destek alınması önemlidir. Tuğra Danışmanlık firmasi işletmelere bu çerçevede profesyonel hizmet sağlamaktadır.

CE Belgesi Ne İşe Yarar?

Tugradanismanlik.cominterenet sitesi tarafından işletmelere alınması için destek verilen CE belgesi, ürünlerin Avrupa pazarına rahat girmesi sağlayan bir belge türüdür. Bu belge ilgili ürünün canlı sağlığına zararlı hiçbir şey içermediği ve gerekli kalite standartylarına sahip olduğunu gösteren bir belgedir.

CE Belgesi Başvurusu Her Ürün İçin Gerekli Midir?

Üreticilerin ürünleri ile ilgili Avrupa Birliği talimatlarını dikkatli bir şekilde incelemeleri oldukça önemlidir. Üretilen ürün ile ilgili olarak gerekli incelemelerin yapılması ve rapor haline getirilmesi gerekmektedir. Ortaya konan raporun ilgili kurumlara iletilmesi ile bazı ürünler için CE işareti alınabilmektedir.

Hangi ürünler için CE belgesi alınması gerektiği hakkında Tuğra Danışmanlık firmasından destek alınabilmektedir.

CE Belgesi Nasıl Alınır?

CE belgesi alımı belirli bir süreci kapsamaktadır. Dikkatlice gerçekeleştirilmesi ve izlenmesi gereken bu sürecin profesyoneller tarafından yürütülmesi çok daha sağlıklıdır. https://www.tugradanismanlik.com/ internet sitesine, işletmelerin başvuruda bulunması sürecin başlatılması için yeterli olmaktadır.

Ce belgesi alımı işlem basamakları genel hatları ile şu şekilde gerçekleştirilmektedir.

  • CE belgesi işlemlerini yürütmesi ve başvuruyu gerçekleştirmesi için Tuğra Danışmanlık firmasından destek alınır.
  • İşletme tarafından uygulanabilir yönetmeliklerin belirlenmesi sağlanır.
  • Yönetmelikler çerçevesinde standartlar belirlenir.
  • Belirlenen standartların işletme tarafından uygulanması süreci tamamlanır.
  • Gerekli olan test, muayene ve raporlama işlemleri gerççekleştirilir.
  • Teknik dosyanın hazırlnaması sağlanır.
  • Uygunluk beyanının hazırlanması sağlanır ve gerekli imzalar atılır.
  • CE belgesinin alınma işlemi neticelendirilir.
  • CE işaretinin talimatlara uygun bir şekilde ürün ile ilgili her bir parçaya yerleştirilmesi sağlanır.

CE Belgesi Fiyatları.

Ce belgesi almak için yapılması gereken pek çok işlem bulunmaktadır. CE belgesi stabndartlarının işletme içerisinde uygulanabilir hale getirilmesi ve aktif olarak belirlenen standartların kullanılması bu noktada önemlidir. Ayrıca CE başvuru süreci sonuçlanıncaya kadar çeşitli harç ve belge ücretleride ilgili kuruluşların banka hesaplarına yatırılmaktadır. Olası problemlerde ek masraflar çıkmasına neden olabildiği gibi işlem sürecini uzatabilmektedir. Tüm bu nedenler ile net bir fiyat verilmesi söz konusu olamamaktadır. Tugradanismanlik.com internet sitesi ile iletişime geçerek CE belgesi başvuru süreci ve fiyatı hakkında ayrıntılı bilgi talep edilebilmektedir.

Hakkı DUMANHakkı DUMAN