GÜNCEL
Giriş Tarihi : 13-12-2022 23:17

BAYRAMOĞLU’NUN KIRIK TÜNELİ SEVİNÇİ

Erzurum İli İspir İlçesi Çamlıkaya köyünde doğan, Erzurum’un tanınmış eski sanayici ve siyasetçisi Tahsin Bayramoğlu (80) bütün bir ömrünü, Rize-Erzurum Ovit tünelinin yapılması ve devamında ki, Kırık ve Dallıkavak tünellerinin tamamlanmasına adadı. Erzurum tarafı, Şaban Köprüsü olarak bilinen noktadan başlayıp, İspir Rize yol ayrımına yakın bir noktadan çıkacak olan, Kırık tünelinin hizmete açılmasıyla, 30 yıla yakın İl Genel Meclis üyeliği yapmış olan, Tahsin Bayramoğlu’nun rüyasının gerçekleşmesine bir yıl kalmış oldu.

BAYRAMOĞLU’NUN KIRIK TÜNELİ SEVİNÇİ

HABER: BAYRAM ALİ KAVALCI

, Doğu Anadolu’yu, D. Karadeniz’e bağlayan Ovit tünelinin yapılmasında 30 yıla yakın İl Genel Meclisi üyesi olarak yıllarca kamuoyu oluşturan, siyasetçiler ve bürokratlarla oluşturmuş olduğu dostluklar sonucunda Ovit tüneli başta olmak üzere yıllarca yapmış olduğu gönüllü çalışmalarıyla tanınan, Erzurum’da, Rizeli gazeteci yazar Bayram Ali Kavalcı tarafından ziyaret edilen gönül ve hizmet insanı Tahsin BAYRAMOĞLU, “İlerlemiş yaşıma rağmen eskiden rüyalarıma dahi giren Ovit tünelinin hizmete açılmasını görmenin şükrünü yapmaya devam etmekteyim. Buradan hemşerimizin Sayın Cumhurbaşkanımız Erdoğan’a her daim şükranlarımı sunuyorum. Ovit tünelinin ardından, Kırık ve ardından Dallikavak tünellerinin tamamlanması noktasında gönüllü olarak yürüttüğüm kamuoyu çalışmalarımın neticesini de görmekten büyük sevinç duymaktayım. Hizmete açılmasını hasretle ve büyük bir heyecanla beklediğim, Kırık tünelinin devam eden çalışmalarının tamamlanıp 2024 yılı başında hizmete açılacağı müjdesini basına açıklayan, Ulaştırma ve Altyapı Bakanımıza, şahsım Erzurumlu ve Rizeli hemşerilerim adına da çok teşekkür ediyorum. Basın aracılığıyla söz veriyorum. Allah inşallah ömür verirse, veriri inşallah. 2024 başında hizmete açılacak olan, 7.100 km. Kırık tüneline yaya olarak Erzurum tarafından giriş yaparak Rize tarafından çıkmak istiyorum. ” dedi.

Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı, Erzurum-Rize Karayolu üzerinde inşa edilen tünel 7100 kilometre uzunluğundaki iki ayrı tüpten oluşan tünel inşaatının yüzde 82’sinin tamamlandığını açıkladı. Bu tünel hizmete girdiğinde, Rize- Erzurum yolu 33 kilometre kısalacak ve yolculuk süresi ise bir saat azalmış olacak. Keskin virajlar ve kışın zor aşılan rampalar ortadan kalkmış olacak. Ulaşım hızlı ve daha güvenli bir hale gelecek. Karadeniz Bölgesini, Doğu Anadolu’ya bağlayacak olan Erzurum-Rize arasındaki Kırık tüneli Ovit tünelinin devamı ve tamamlayıcısı konumundaki projede çalışmalar hızla devam ediyor. Kazı çalışmalarının yüzde 82’si tamamlanan tünel inşaatında mühendis ve teknik elemanlar başta olmak üzere yaklaşık 500 kişi 24 saat çift vardiya şeklinde çalışıyor. Proje tamamlandığında, Erzurum-Rize yolu 33 kilometre kısalırken sürücülere güvenli ve konforlu bir ulaşım yolu sunulmuş olacak. Çift tüp halinde inşa edilen Kırık tüneli 7.100 kilometre uzunluğunda tünelin trafiğe açılmasıyla, Erzurum-Rize arası mesafe 1 saat daha kısalmış olacak. Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı tarafından 6 milyar lira bedelle yaptırılan Kırık tüneli 2024 yılında trafiğe açılması hedefleniyor.

AdminAdmin