GÜNCEL
Giriş Tarihi : 27-07-2023 09:37

BAŞKAN METİN, RİZE ZİRAAT ODASI TOPLANTISINA KATILDI

Rize Ziraat Odası Temmuz ayı toplantısı, RZO Başkanı Bünyamin Arslan ve Meclis Başkanı Yunus Öksüz ve Başkanlığında Fatih Mahallesinde Mülkiyeti Ziraat Odasına ait olan sera ve Proje alanında yapıldı.

BAŞKAN METİN, RİZE ZİRAAT ODASI TOPLANTISINA KATILDI

HABER: BAYRAM ALİ KAVALCI

Toplantıya davet edilen, Rize Belediye Başkanı Rahmi Metin, Temmuz ayı toplantısına katılarak Belediyenin yaptığı çalışmalarla ilgili RZO Meclis üyelerini bilgilendirdi.

Başkan Rahmi Metin davetli olduğu için toplantıda yaptığı konuşmada, Rize’nin  hız  kesmeden gelişmesini sürdürdüğünü ve başlatılan büyük atılımların önümüzdeki yıllarda’da devam edeceğinin altını çizdi. Başkan Metin; "Bilindiği gibi yakın bir tarihte deniz caddemiz açılışı yapılarak faaliyete geçirilecektir. Yürütülen bu çalışma ile Rize’miz görüntü bakımından daha göze hitap eden daha kullanışlı alanlara sahip olmuş olacak. Bunun yanında yine, yakın bir zamanda basın mensuplarıyla yaptığımız söyleşide üstünde durduğumuz diğer  bir konu, sahil alanında yaptığımız mesire alanları  ve sosyal tesisler konusunda vatandaşımız için elimizden ne geliyorsa yaptık. Çünkü, insanların sosyal anlamda gidecekleri ve vakit geçirecekleri yerler reze’ de kısıtlı olduğundan dolayı bu eksikliğimizi’ de gidermiş olduk,’’ şeklinde konuştu.

Rize Belediye Başkan Metin, "Rize Ziraat Odası faaliyetlerini yakından takip ediyorum. Bu konuda sorumluluk alanı içerisinde güzel dokunuşlar yapıyor. Bugün burada kendi mülkiyeti içerisinde bir kez daha nasıl çalıştıklarını görmüş olduk ,’’ifadelerini kullandı.

Rize Ziraat Odası Başkanı Bünyamin Arslan, Oda faaliyetleri ve sera alanında yetiştirdikleri ‘KLON ÇAY’ üretimi hakkında başkan Rahmi Metin'e ayrıntılı bilgiler verdi.

Oda Başkanı Arslan,’’ Mülkiyeti Odamıza ait olan yaklaşık 15 dönümlük bir arazide çalışmalarımız uzman ekiplerimiz tarafından aralıksız devam ediyor. Bu konuda KLON ÇAY Üretimi hassas bir konu olduğu için kapalı alanlarımızda faaliyet içerisindeyiz.  Yaklaşık bir ay önce 265 bin fideyi vatandaşlarımıza 1.5 tl karşılığında dağıtma imkanı bulduk. Birinci sürgün ve ikinci sürgün hasatımız başlamadan önce fabrika müdürlerimizi ziyaret ederek oluşabilecek sıkıntılarla ilgili istişarelerde bulunarak 204 bin üreticiyi yakından ilgilendiren Çayla ilgili görüşlerimizi bildirdik. Amacımız yaşadığımız şehrin değerlerine sahip çıkmak bu konuda elimizden ne geliyorsa yapmaya hazır olduklarını söyleyen Başkan Arslan, Rize Ziraat Odası Meclis toplantısına katılan Başkan Metin'e şahsi ve YK adına teşekkür etti.

AdminAdmin