DÜNYA
Giriş Tarihi : 24-11-2022 12:20

Almanya Çalışma Vizesi Almak

Almanya Çalışma Vizesi Almak

Çalışmak için Almanya’ya gidecek olanların öncelikle birtakım prosedürleri yerine getirmesi gerekiyor. Bunun ilk adımı vize alma işlemleri. Almanya çalışma vizesi almak içinse yine bazı kriterlerin yasalara uygun şekilde karşılanması gerekiyor. Öncelikle vize işlemleri kişilerin mesleği ve eğitim durumuna göre değişiklik göstermektedir. Ülkede 90 günden kısa süreli kalacak olanlar Schengen vizesi, daha fazla kalacaklar ise ulusal vize talebinden bulunmalıdır.

Almanya çalışma vizesi başvuruları Almanya Konsoloslukları ya da Büyükelçiliğine yapılabileceği gibi, yetkili vize merkezinden yardım talebinde bulunulabilir. Bu noktada konuya hakim, her detayı iyi bilen uzmanların desteğini almak faydalı olacaktır. Çünkü işlemler esnasında yapılacak ufak bir hata bile başvurunun reddedilmesine sebep olabilir.

Almanya Çalışma Vizesi Başvuru Şartları

Almanya çalışma vizesi başvuru şartları, çalışmak amacıyla ülkeye gitmek için yerine getirilmesi gereken adımları kapsar. Vizenin, ülkeye giriş yapmadan önce mutlaka alınması gerekir. Vize başvurusu için öncelikle Almanya’da bir iş yerinden çalışma teklifi alınmalı ya da ülkede herhangi bir şirketle anlaşılması gerekmektedir. Ayrıca çalışma izni alacak kişiler dil yeterliliği belgesi ibraz etmelidir. Eğer kişi mühendislik ya da bilişim teknolojileri alanında çalışacaksa dil sertifikasına gerek kalmamaktadır. Başvuru şartları arasında, Türkiye’de herhangi bir üniversiteden alınan diplomaların Almanya’daki üniversitelere denk olması gerekliliği de vardır.

Almanya çalışma izni almak için D Tipi Ulusal Vize başvurusu yapılmalıdır.

Almanya Çalışma Vizesi Başvurusu İçin Gerekli Evraklar

Almanya’da çalışma izni almak isteyenlerden bazı evraklar talep edilir. Kişilerin bu evrakları eksiksiz ve doğru şekilde hazırlaması gerekmektedir. Bunun, başvuru sürecinin olumlu şekilde sonuçlanmasında etkisi büyüktür. Almanya çalışma vizesi için gerekli evraklar şu şekildedir:

Başvuru Formu: Hazırlanması gereken evraklar arasında ilk sırada gelir. Formda istenen bilgilerin eksiksiz olarak doğru şekilde doldurulması ve başvuru sahibi tarafından imzalanması gerekmektedir. Ayrıca bilgilerin Almanca dilde doldurulması da şarttır. Ancak bu form, kişilerin özel ve mesleki durumlarına dair bilgilerin istendiği detaylı bir form olmasından dolayı danışmanlık hizmeti almak büyük bir avantaj sağlayacaktır. Çünkü formda eksik ya da hatalı bir bilgi olursa başvuru reddedilebilir.

Pasaport: pasaportta Almanya çalışma vize başvurusu için yerine getirilmesi gereken bir şarttır ancak başvuru tarihinden itibaren pasaportun geçerliliği en az bir yıl olmalıdır.

Nüfus Cüzdanı Fotokopisi: başvuru aşamasında belgeler hazırlanırken kimlik kartının ön ve arka yüzünü net olarak gösteren fotokopisi de çekilmelidir.

Biometrik Fotoğraf: Yetkili makamlar tarafından vize başvurusunda bulunacak kişilerden 2 adet biometrik fotoğraf da istenmektedir. Fotoğrafların, son altı ayda çekilmiş olması gerekiyor.

• İkametgah Belgesi,

• Tam vukuatlı nüfus kayıt örneği,

• Almanya’dan alınmış somut iş teklifi belgesi,

• Sağlık sigortası başvuru için talep edilen diğer belgelerdir.

Almanya Çalışma Vizesi Kaç Günde Sonuçlanır?

Almanya çalışma vizesi, başvuru tarihinden itibaren bir ay içinde sonuçlanmaktadır. Burada önemli olan, yasal prosedürlerin doğru şekilde yerine getirilmesidir. İstenen belgelerin eksiksiz olarak hazırlanması ve doğru bilgiler içermesi gerekmektedir. Yetkili vize merkezi konuyahakim olduğundan, başvuru sürecinde destek almak büyük avantaj sağlayacaktır. Eğer evraklar gerektiği gibi hazırlanıp başvuru doğru şekilde yapılırsa, Almanya çalışmavize başvurusu bir ayda olumlu şekilde sonuçlanır.

 

Hakkı DUMANHakkı DUMAN