GÜNCEL
Giriş Tarihi : 27-11-2023 12:40

9. DÜNYA HELAL EXPO FUARINDA ÇAYKUR STANDINA YOĞUN İLGİ

23-26 Kasım 2023 tarihleri arasında İstanbul’da, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan himayesinde gerçekleşen 9. Dünya Helal Zirvesi ve 10. İslam İşbirliği Teşkilatı Helal Expo Fuarında, yerli ve yabancı misafirler ÇAYKUR standına ve ÇAYKUR ürünlerine yoğun beğeni ve ilgi gösterdiler.

9. DÜNYA HELAL EXPO FUARINDA ÇAYKUR STANDINA YOĞUN İLGİ

HABER: BAYRAM ALİ KAVALCI

9. Dünya Helal Zirvesi ve 10. İslam İşbirliği Teşkilatı Helal Expo Fuarı 2023'ün ilk gününde düzenlenen panellerde helal tedarik zinciri, sektördeki riskler ve helal ekonomisinin geleceğine odaklanıldı. ÇAYKUR’un yoğun ilgi gördüğü fuarda, Malezya, Endonezya, Pakistan, Senegal, İspanya gibi ülkelerden helal sektörün önemli isimlerinin söz aldığı panellerde helal ekonomi altyapısı, helalde sahtecilik, helal tedarik zinciri konuları üzerine yoğunlaştı.

Helal Expo fuarı Türkiye Cumhuriyeti Cumhurbaşkanlığı himayesinde “Dünyanın en büyük helal vitrini” sloganıyla öne çıkıyor. 100’den fazla ülkeden 500’den fazla firmanın katılımı ile gerçekleştiriliyor. ÇAYKUR da bu fuara katılımı bir gelenek haline getirmiş durumda. Asya, Ortadoğu, Afrika kıtası başta olmak üzere Avrupa ve Amerika kıtlarından katılım sağlayan müşteriler ile önemli bir buluşma noktası olarak görülüyor. ÇAYKUR tüm üretim prosesleri ile helal kriterlere uygun ürün üretme niteliğine sahip olmakla birlikte bu konulardaki hassasiyeti ile pazardaki müşterilere güvence sunabilen bir kuruluş durumunda bulunuyor.

ÇAYKUR’un bu yılki fuarda başta, ÇAYKUR Genel Müdürü ve YK Başkanı Yusuf Ziya Alim ve Genel Müdür Yardımcısı Zeki Karaoğlu olmak üzere üst yöneticileri, bölge çalışanları ve saha ekibi ile geniş katılım sağladığı görüldü.

Fuara katılan yerli ve yabancı ülke misafirlerin sorunlarını cevaplayan, ÇAYKUR Genel Müdürü Yusuf Ziya ALİM; Bu ve benzeri fuarı çok önemsediklerini, helal kriterlere uygun üretim yapma konusundaki hassasiyetlerinin daime ön planda olacağını belirtti.

AdminAdmin