SİYASET
Giriş Tarihi : 03-06-2023 00:17

28’inci Dönem Rize Milletvekilleri Meclis'te yemin etti

AK Parti ve CHP’den Rize Milletvekili seçilen 3 isim 28. Dönem Milletvekilliği için mecliste yemin etti.

28’inci Dönem Rize Milletvekilleri Meclis'te yemin etti

Haber: CEVAHİR TOPALOĞLU 

Dün Saat 14:00'da Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın da katıldığı Genel Kurul’un açılış konuşmasını Geçici Meclis Başkanı Milliyetçi Hareket Partisi Genel Başkanı Osmaniye Milletvekili Dr. Devlet Bahçeli yaptı.

Mecliste ilk yemini eden Geçici Meclis Başkanı, MHP Osmaniye Milletvekili Bahçeli oldu. Bahçeli, Başkanlık Divanı kürsüsündeki yerinden ayağa kalkarak yemin metnini okudu.

Daha sonra AK Parti İstanbul Milletvekili Serkan Bayram, törende ilk olarak ant içti. Ardından kürsüye tekerlekli sandalye ile gelen AK Parti İstanbul Milletvekili Yücel Arzen Hacıoğulları yemin etti. Ardından da Alfabetik sıralamaya göre illerin milletvekilleri kürsüye gelerek yemin ettiler.

Dün gece Saat 23:00 sıralarında AK Parti’den Rize Milletvekili seçilen Muhammed Avcı ve Harun Mertoğlu ile CHP’den Rize Milletvekili seçilen Tahsin Ocaklı sırasıyla kürsüye gelerek yemin etti.

CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN DA MECLİS'İN AÇILIŞINA KATILDI

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan da Meclis'in açılışına katıldı. Resmi törenle karşılandı. Cumhurbaşkanı, yemin törenini kendisine ayrılan locadan takip etti. Töreni Cumhurbaşkanı adayı olduğu için milletvekili seçilemeyen Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ve Demokrasi ve Atılım Partisi Genel Başkanı Ali Babacan ve  Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu locadan izledi. İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, Gelecek Partisi Genel Başkanı Prof. Dr. Ahmet Davutoğlu ve Demokrat Parti Genel Başkanı Gültekin Uysal ise törene katılmadı. 

TBMM Genel Kurulundaki Andiçme Töreni'nde yemin sırası Ankara'ya geldiğinde milletvekilleri, Türkiye Cumhuriyeti'nin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk anısına bir dakikalık saygı duruşunda bulundu.

Geçici Meclis Başkanı Devlet Bahçeli, yemin sırası Ankara'ya geldiğinde salonda bulunanları Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün anısına bir dakikalık saygı duruşuna davet etti.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, saygı duruşunun ardından salondan ayrıldı. 

CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN BUGÜN YEMİN EDECEK

Dün, Saat 14.00'te başlayan yemin töreni gece yarısına kadar sürdü. 3 Haziran Cumartesi günü (Bugün) ise 13. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan Meclis'te yemin edecek. Kabinesini açıklamasının ardından da bir gün sonra yeni bakanlar Genel Kurul'a giderek yemin edecek.

Milletvekillerinin yemin töreni ile Meclis Başkanı seçim süreci de başlayacak.

Meclis Başkanı seçildikten sonra Başkanlık Divanı ve komisyonlar oluşturulacak.

AdminAdmin