EĞİTİMCİ SÜLEYMAN GÜLEK’İN 3 YENİ ESERİ ÇIKTI

Araştırma, İnceleme, Çocuk Bakımı & Ebeveynlik kategorilerinde önemli eserler kazandırmış olan eğitim yazar Süleyman GÜLEK’in, Beka yayınlarından çıkan ve Editörlüklerini Şamil Gök’un yaptığı 3 yeni kitabı şu isimlerden oluşuyor

GÜNCEL - 08-12-2022 19:11

EĞİTİMCİ SÜLEYMAN GÜLEK’İN 3 YENİ ESERİ ÇIKTI

Araştırma, İnceleme, Çocuk Bakımı & Ebeveynlik kategorilerinde önemli eserler kazandırmış olan eğitim yazar Süleyman GÜLEK’in, Beka yayınlarından çıkan ve Editörlüklerini Şamil Gök’un yaptığı 3 yeni kitabı şu isimlerden oluşuyor. 1-Her Konuda Örneğimiz Hz. Muhammed (s.a.s) Hayatı, Ahlakı, Şahsiyeti 395 sayfadan oluşuyor. 2- Engellilerin Dünyası 239 sayfadan oluşuyor. 3- Müslüman ve Ahlak kitabı ise 254 sayfadan oluşmaktadır.

Yazar Süleyman Gülek’ın daha önce yayınlanmış ve okuyucuları tarafından bir hayli beğenilmiş, Ailelerin Dünyası, Davetçilerin Dünyası, Gençlerin Dünyası, Gerçek Mutluluğa Çağrı, Yaşlıların Dünyası, Çocukların Dünyası olarak 6 kitabının ardından yayımlanan kitabının ardından yeni 3 kitabıyla Milli ve manevi değerlerimize 9 kitap kazandırmış oldu. Süleyman Gülek kitapları; Beka Yayınları, Rağbet Yayınları aracılığıyla kitapseverlerle buluşmuştur.

Kitaplarıyla ilgili konuşan, Eğitimci yazar Süleyman GÜLEK, “Peygamberimiz Hz. Muhammed hayatı boyunca her konuda örnek olmuş ve bunu sadece söz ile değil, davranışlarıyla da göstermiştir. Günümüz insanı, Peygamberimizi örnek almayı; O'nun gibi eş, O'nun gibi baba, O'nun gibi komşu, kısaca; hayatın her alanında O'nun gibi doğru, dürüst ve iyi bir şahsiyet olmak şeklinde anladığı ve bunu gerçekleştirmeye koyulduğu zaman, dünya ve ahiret hayatı huzur içerisinde olacaktır. Hz Peygamber'i örnek almak için öncelikle onu tanımak ve ahlakını, şahsiyetini ve hayat tarzını doğru bir biçimde öğrenmek gerekir. İşte bütün bu gerçeklerden hareketle biz de böyle bir çalışma yapmaya karar verdik. Bu eser her yaş grubuna hitap etmektedir. Bu kitapta, Hz. Muhammed'in hayatı, tevhit mücadelesi, ahlakı ve şahsiyeti hakkında kısa ve net bilgiler verilmeye gayret ettim.” dedi.

Eğitimci yazar Süleyman GÜLEK, “Yine beka yayınlarından çıkan Engellilerin Dünyası isimli kitabımda Engellilik konusunda ilk ve en önemli husus engelliliğinin farkındalığıdır. İnsanlar engelli olabilir, engelli yakını, tanıdığı ya da engelli bireylerle karşılaşabilir. Bu sebeple herkesin engellilikle ilgili bilgi edinmesi gerekir. İşte bu eser, engellilikle ilgili sorulara cevap aramak ve problemlere çözüm yolu göstermek amacıyla hazırlanmıştır. Bu eserde engellilerin biyolojik, psikolojik, sosyal ve dini yönlerini ele almaya çalıştık, yani her yönüyle engellilik konusuna açıklık getirmeye gayret ettik. Bu çalışma, hem engellilere hem engellilerin ailelerine hem de onlarla iletişim içeresinde olanlara; kısaca söylemek gerekirse, herkese seslenmektir. Elinizdeki kitapta engellilerin insanı duygulandıran ve düşündüren hayat hikayelerinden, engellilerin ve ailelerinin kanunu haklarına varıncaya kadar bilgiler yer almaktadır. İslam'ın engelliliğe bakış açısı genel hatlarıyla özlü bir şekilde ifade edilirken insanların engelli şahıslara karşı engel gruplarını da dikkate alarak nasıl bir tutum ve davranış içerisinde olmalarını, nasıl bir dil kullanmaları gerektiği anlatılmıştır. Engellilik konusuyla ilgili daha birçok önemli konu özenle işledim. Güzel ahlakın insanlara dünya ve ahirette faydası olduğu gibi, kötü ahlakın da zararı olmaktadır. Teknolojinin gün geçtikçe daha fazla geliştiği ve bu gelişme ile birlikte ahlak dışı yayın yapan, islami değerlere ters düşen, müstehcen içerikli sinema filmleri, televizyon programları, dizi filmleri, magazin programları ve internet siteleri ahlaki erozyona ve ahlaki yozlaşmaya sebep olmaktır. Bir toplumda ahlaki tahrip eden unsurlar devam ettiği sürece ahlak gittikçe bozulur ve o toplumda huzur ve güven kalmaz. İslam dininde insanların güzel ahlak sahibi olmaları çok önemlidir. Çünkü insanın mutluluğu ve toplumun huzuru buna bağlıdır. Bir Müslüman İslam ahlakına uygun yaşadığında dünya ve ahirette mutlu ve huzurlu bir hayat yaşar. İşte bütün bu gerçeklerden hareketle biz de elinizdeki bu eseri hazırladık. Gayemiz; erkek olsun kadın olsun, genç olsun yaşlı olsun, zengin olsun fakir olsun bütün Müslümanların kötü huylardan, zararlı alışkanlıklardan ve olumsuz davranışlardan sakınmalarına ve güzel ahlak sahibi bir Müslüman olmalarına katkı sağlamaktır.” şeklinde açıkladı

Neler Söylendi?
DİĞER HABERLER
GENEL BAŞKAN YARDIMCISI HAYATİ YAZICI “BİZİM İŞİMİZ HİZMET VE ESER SİYASETİ”

GENEL BAŞKAN YARDIMCISI HAYATİ YAZICI “BİZİM İŞİMİZ HİZMET VE ESER SİYASETİ”

28-03-2024 - GÜNCEL

“685 METRE UZUNLUĞU VE 147 METRE AYAK YÜKSEKLİĞİ İLE KENDİ SINIFININ EN İYİLERİNDEN”

“685 METRE UZUNLUĞU VE 147 METRE AYAK YÜKSEKLİĞİ İLE KENDİ SINIFININ EN İYİLERİNDEN”

28-03-2024 - GÜNCEL