ÇAYKUR’DA ÇAY FABRİKA SAYISINI 49'A ÇIKARDIK

Tarım ve Orman Bakanı Prof. Dr. Vahit Kirişçi, beraberinde Yardımcısı İbrahim Yumaklı ile birlikte Rize programı kapsamında, Rize’nin Çamlıhemşin ilçesinde ÇAYKUR tarafından yapımı tamamlanan Organik Çay Fabrikasında incelemede bulundu.

GÜNCEL - 26-04-2023 20:05

ÇAYKUR’DA ÇAY FABRİKA SAYISINI 49'A ÇIKARDIK

HABER: BAYRAM ALİ KAVALCI

Tarım ve Orman Bakanı Prof. Dr. Kirişçi’nin bir günlük Rize çalışma programına, Rize Vali Vekili Gülhani Ozan Sarı, Rize Milletvekili Osman Aşkın Bak, Çaykur Genel Müdürü ve YK Başkanı Yusuf Ziya Alim, Ak Parti Rize Milletvekili Adayı Av. Harun Mert, Çamlıhemşin Belediye Başkanı Osman Haşimoğlu, Ardeşen Belediye Başkanı Avni Kahya, Ak Parti Ardeşen İlçe Başkanı Mustafa Terzi ve çeşitli kurumlarım yöneticileri katıldılar.

Tarım ve Orman Bakanı Prof. Dr. Vahit KİRİŞÇİ’nin, yeni yapılan Çaykur Çamlıhemşin Organik Çay Fabrikasındaki incelemesinde, Çaykur Genel Müdürü ve YK Başkanı Yusuf Ziya ALİM tarafından, ÇAYKUR'un Çamlıhemşin ve İkizdere'de günlük 100 ton kapasiteli 2 yeni fabrikalarıyla ilgili bilgilendirmede bulundu.

Bakan KİRİŞÇİ, “ÇAYKUR'un İkizdere ve Çamlıhemşin'de fabrika yapımı için gayret gösterdiğini ifade ederek, "Üreticilerimizin beklediğini biliyoruz. İki fabrika ile birlikte fabrika sayımızı 47'den 49'a çıkarmış olduk. Her birinin 100 ton kapasitesi var. 200 ton ilave kapasite anlamına geliyor. Bu iki yeni fabrikamızı yaş çay sezonunda hizmete açılacak. Sadece Çamlıhemşin'de organik üretim ile ilgili 2 bin civarında üreticinin ürettikleri çayın alımı yapılacak." diye konuştu.

Fabrikaların yapımı ile ilgili kararların 2022 yılında alındığını vurgulayan Bakan KİRİŞÇİ, "Sektöre, bölge üretimine ve Rize'nin ekonomisine katkısı olacağını düşündük ve bir yıl gibi kısa bir sürede eserler ortaya çıkmış oldu." şeklinde konuştu.

Yapımı tamamlanan 2 fabrikada 400 kişinin çalışacağını kaydeden Bakan KİRİŞÇİ, "İstihdam boyutu bir kenara, çayların diğer taraflara nakli ikinci bir zahmetti. Getirdiği maliyet vardı. Bu bölgenin çay üretimi bu fabrikada katma değerli hale getirilecek, çaylarımız paketlenecek ve daha sonra çay satış noktalarımızda satışı, gerektiğinde yurt dışında ihracatımız olacak." ifadelerini kullandı. Tarım ve Orman Bakanı Prof. Dr. KİRİŞÇİ, Rize incelemeleri kapsamında, Rize Ticaret Borsası'nda tarım sektörü temsilcilerinin yansıra, Ardeşen Turizm merkezinde gençlerle bir araya geldi.

Neler Söylendi?
DİĞER HABERLER
GENEL BAŞKAN YARDIMCISI HAYATİ YAZICI “BİZİM İŞİMİZ HİZMET VE ESER SİYASETİ”

GENEL BAŞKAN YARDIMCISI HAYATİ YAZICI “BİZİM İŞİMİZ HİZMET VE ESER SİYASETİ”

28-03-2024 - GÜNCEL

“685 METRE UZUNLUĞU VE 147 METRE AYAK YÜKSEKLİĞİ İLE KENDİ SINIFININ EN İYİLERİNDEN”

“685 METRE UZUNLUĞU VE 147 METRE AYAK YÜKSEKLİĞİ İLE KENDİ SINIFININ EN İYİLERİNDEN”

28-03-2024 - GÜNCEL