Andon turizm merkezi olmak istiyor

Rize Merkez’e bağlı Küçükçayır köyündeki Andon ılıca suyu mevkiinin geliştirilerek turizme kazandırılması için çalışmalar sürüyor.

GÜNCEL - 01-06-2023 20:14

Andon turizm merkezi olmak istiyor

HABER:ARZU ERBAŞ

Kente farklı turizm alanlarının kazandırılması ve mevcut yerlerin geliştirilmesi için yapılan çalışmalar kapsamında ılıca suyu da bulunan Andon’un aktif hale getirilmesi planlanıyor. Yıllardır ilin turizmine katkı sunan ancak mevcut durumunun geliştirilmesi için bir çalışma yapılmayan Andon’da 1 yıl önce başlatılan çalışmaların yeniden hızlanması bekleniyor. Ilıca suyu çeşmesinin modernleştirilmesi, yürüyüş parkurları, dinlenme alanları ile tesislerin yapılacağı Andon’da şu anda Andon Camii sosyal tesislerinde çalışmalar devam ediyor. Rize Salarha Vadisi Yeni Şehir Kalkındırma ve Dayanışma Derneği’nin (SALVADER) daveti üzerine İl Genel Meclisi Başkanı Sabit Karafazlı, İl Özel İdare Genel Sekreteri Ümit Hüseyin Sarı, ile il genel meclis üyeleri Andon’u ziyaret ederek incelemelerde bulundu.

‘ANDON’A SAHİP ÇIKILMALI’

SALVADER Başkanı Dursun Ali Toptan Andon’un iki dağın arasında bir vadi olarak Görülüp değerlendirilmemesi gerektiğini ve ikiyüz yıllık bir maziye sahip olduğunu söyleyerek “Andon’da eski tarihi hanlara baktığınızda bunları görüyor ve hissediyorsunuzdur. Böylesi eski bir tarihi geçmişi olan Andon turizme kazandırılması ve tanıtılması için herkes elinden geleni yapmalıdır. Önceden Rize’ye gelindiğinde gidilebilecek iki yer vardı; bunlar Andon ve Ayder’di. Ayder yapılan hizmet ve yatırımlarla yılın her ayında yerli ve yabancı turistlerin ziyaret yerlerinden birisi. Gerekli önem ve yatırımların İlimiz merkezinde böyle tarihi geçmişi olan, Yeşil yol projesinin güzergahında olan Andon’a sahip çıkılmalı ve sahip olduğu turistik mekanları ve hanları kaderine terk etmemeli ve ilgisiz bırakmamalıyız. Andon’u el birliğiyle layık olduğu yere taşımalıyız” dedi.

Neler Söylendi?
DİĞER HABERLER
GENEL BAŞKAN YARDIMCISI HAYATİ YAZICI “BİZİM İŞİMİZ HİZMET VE ESER SİYASETİ”

GENEL BAŞKAN YARDIMCISI HAYATİ YAZICI “BİZİM İŞİMİZ HİZMET VE ESER SİYASETİ”

28-03-2024 - GÜNCEL

“685 METRE UZUNLUĞU VE 147 METRE AYAK YÜKSEKLİĞİ İLE KENDİ SINIFININ EN İYİLERİNDEN”

“685 METRE UZUNLUĞU VE 147 METRE AYAK YÜKSEKLİĞİ İLE KENDİ SINIFININ EN İYİLERİNDEN”

28-03-2024 - GÜNCEL