GÜNCEL
Giriş Tarihi : 29-09-2022 09:52   Güncelleme : 29-09-2022 10:15

, “YERİNDE ÖĞRENME GEZİSİ”

HERKESE AÇIK DERS, “YERİNDE ÖĞRENME GEZİSİ” PROGRAMIN KONUSU RİZE’DE YEREL MEDYA

, “YERİNDE ÖĞRENME GEZİSİ”

Kadir Has Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Nihat Berker tarafından verilen “Herkese Açık Ders”te Türkiye’nin insan, ekonomi ve kültür dinamosu olarak, modern Trabzon, Of ve Rize incelendi.

On dört haftalık sınıf çalışmasının ardından, derse katılan öğrenciler, değerli hocalarıyla “Yerinde Öğrenme Gezisi” kapsamında bu kentlerde çeşitli incelemelerde bulundular.

HABER: BAYRAM ALİ KAVALCI

2020-2021 Bahar Dönemi’nde verilen “Trabzon, Of, Rize: Dinamolar!” dersinde aşağıdaki konu başlıkları, proje bazlı olarak ele alınmıştı: Modern Tarih; Kent Haritası, Mahalleler, Değişimler – İl Haritası, İlçe Bağlantıları; Ekonomi – Kent İçinde, Türkiye’de ve Dünyada; Eğitim Yapısı – Üniversiteler, Liseler, İlk Öğretim; Sağlık Hizmetleri ve Araştırmaları; Belediye ve Diğer İdari Yapılar – Siyasi Yapı; Trabzonspor ve Diğer Spor Takımları; Nüfus – Kentten Türkiye ve Dünyaya, Kişiler; Yerel Medya – Geçmişte ve Şimdi; Deniz ve Su, Yağmur ve Fırtına.

Proje konuları doğrultusunda düzenlenen bu gezide Trabzon Tarih Müzesi, Trabzon Atatürk Köşkü, Ayasofya Müzesi, Boztepe, Santa Harabeleri, Sera Gölü, KTÜ Sürmene Deniz Bilimleri Fakültesi, EnerjiSA Çambaşı HES, Sultan Murat Yaylası, Solaklı Vadisi, Of Mahalleleri, Özçay Tesisleri, Of Belediyesi, Muzgar Köyü (Kılavuz Köyü), Harvel Köyü (Kireçli Köyü), Cevdet Sunay Müzesi, Rize Müzesi, Rize Meydanı, Rize Atatürk Köşkü, Çayeli, Ayder Yaylası, İkizdere, Zümrüt Rize Gazetesi Bürosu, Matbaası ve sahibi Ali Bakoğlu ve de gazete yazar ve muhabirleri Bayram Ali Kavalcı, İsmet Kösoğlu ve Selim Denizalp ile gazetenin ofisinde görüşüldü.

Yerinde öğrenme gezisinin D. Karadeniz çalışması, İl ve İlçelerindeki geziye, Kadir Has Üniversitesi Rektör Yardımcısı Nihat Berker’le birlikte çok sayıda Üniversitenin Akademisyenleri, Öğretim Görevlileri ve diğer ilgililer şu isimlerden oluştu, Prof. Dr. Bedia Berker, Doç. Dr. Bengü Uysal, Öğretim Görevlisi Turgay Bayındır, Nur Başürün, Nihayet Durukanoğlu, Cihan Durmuşoğlu, Sonat Çavuşoğlu, Ayşe Altay, Can Soysal, Fatih Selçuk, Mustafa Anğı, Sema Karaaslan, Asil Şenol eşlik ettiler.

AdminAdmin