GÜNCEL
Giriş Tarihi : 18-09-2023 20:45

TARIM VE ORMAN BAKAN YARDIMCISI DR. BAĞCI'DAN RİZE VALİLİĞİ VE ÇAYKUR'A ZİYARETLER

Tarım ve Orman Bakan Yardımcısı Dr. Ahmet Bağcı, bir dizi incelemelerde bulunmak üzere geldiği Rize'de, Rize Valisi İhsan Selim Baydaş ve Çaykur Genel Müdürü Yusuf Ziya ALİM ve diğer yetkililerle birlikte yoğun bir çalışma programı gerçekleştirdi

TARIM VE ORMAN BAKAN YARDIMCISI DR. BAĞCI'DAN RİZE VALİLİĞİ VE ÇAYKUR'A ZİYARETLER

HABER: BAYRAM ALİ KAVALCI

Tarım ve Orman Bakan Yardımcısı Dr. Ahmet Bağcı, Rize Programı kapsamında Rize Valisi İhsan Selim Baydaş'ı, Çaykur Genel Müdürü Yusuf Ziya Alim'le birlikte  makamında ziyaret etti.

Ziyaret öncesi, RizeValilik Şeref Defterini imzalayan Tarım ve Orman Bakan Yardımcısı Dr. Bağcı, daha sonra makama geçerek Vali Baydaş ile görüştü.

Vali Baydaş'a teşekkürün ardından, Tarım ve Orman Bakanlığına bağlı birimler ile ilimiz genelinde yapımı tamamlanan ve devam eden ve de proje aşamasında bulanan çalışmalar hakkında değerlendirme ve istişare toplantısı gerçekleştirildi.

Rize Valilik toplantı salonu’nda gerçekleştirilen toplantıya; Vali İhsan Selim Baydaş ve Tarım ve Orman Bakan Yardımcısı Dr. Ahmet Bağcı, Çaykur Genel Müdürü ve YK Başkanı Yusuf Ziya Alim, Doğa Koruma ve Milli Parklar Bölge Müdürü Cüneyt Aloğlu, Tarım ve Orman İl Müdürü Murat Genç, Rize Orman İşletme Müdürü Abdi Ekşi, DSİ 224. Şube Müdürü Kasım Kazdal, Bakanlık ve ilgili kurumların yetkilileri katıldılar.

Toplantının Rize ilimize ve ülkemize hayırlı olması temennilerinde bulunarak konuşmalarına başlayan Vali Baydaş,“Sayın Bakan Yardımcımız Dr. Ahmet Bağcı’nın da katılımlarıyla ilimizde bakanlığımızın hizmetlerine ve yatırımlarına yönelik bir istişare ve koordinasyon toplantısı düzenlemiş bulunuyoruz. Kurum müdürlerimizin sunumlarıyla birlikte ilimizdeki yatırımlarla ilgili değerlendirmelerde ve istişarede bulunacağımız toplantımız hayırlı olsun” dedi.

Rize’de olmaktan duyduğu memnuniyeti dile getirdikten sonra konuşan, Tarım ve Orman  Bakan Yardımcısı Dr. Bağcı, “Sn. Bakanımızın talimatlarıyla değişik illeri bire bir her yönüyle takip ediyoruz. Rizenin ve bölgenin en önemli tarım ürünü ve kurumu Çaykur ve çay başta olmak üzere, Ormancılıktan, korunan alanlarımızdan, tarımdan, hayvancılıktan, gıdadan başlayarak bakanlığımızın görev alanına giren konularımızı değerlendirip her birimin çözümünü masaya yatıracağız, problemler varsa onları değerlendirip yapılan istişareler sonucunda gerekli adımları hemen atacağız. Ben bu toplantının öncelikle Rize ilimize, ülkemize, insanlarımıza hayırlar getirmesini diliyorum" dedi.

Çaykur Genel Müdürlüğü, DSİ Bölge Müdürlüğü, İl Tarım ve Orman Müdürlüğü, Orman Bölge Müdürlüğü, Doğa Koruma ve Milli Parklar Bölge Müdürlüğü’nün ilimizde devam eden yatırım ve çalışmalar ile hazırlanan projelerin detaylarının sunulmasıyla devam eden toplantı; değerlendirme ve istişarelerin yapılması, koordinasyon gerektiren konuların görüşüldüğü toplantının ardından, Bakan Yardımcısı Dr. Bağcı, Rize Valisi Baydaş ve Çaykur Genel Müdürü Alimle Alim'le birlikte, Çaykur Ziraat Botanik Çay Bahçesinde birlikte 3 sürgün çay hasadı yaptılar. Buradaki incelemelerin ardından Çaykur Genel Müdürlüğünü ziyaret, Çaykur Çamlıhemşin Organik Çay Fabrikasında inceleme ve Çamlıhemşin ilçesinde Çaykur tarafından yapılan Çay Satış Mağazasının açılışını gerçekleşti. Açılsa Çamlıhemşin Kaymakamı ve Belediye Başkanıda eşlik ettiler. 

AdminAdmin