GÜNCEL
Giriş Tarihi : 16-05-2024 17:01

SP’li Av. Muhammet Kaçar: “Çayımız dalında kalmasın”

Saadet Partisi Rize İl Başkanı Av. Muhammet Kaçar Tarım ve Orman Bakanlığının Açıkladığı yaş çay fiyatının çay müstahsillerini bir kez daha hayal kırıklığına uğrattığını söyledi.

SP’li Av. Muhammet Kaçar: “Çayımız dalında kalmasın”

Dilek ONAY CAN

Saadet Partisi Rize İl Başkanı Muhammet Kaçar yaptığı açıklamada, 2024 yılı yaş çay sezonu öncesi taban fiyat konusunda açıklamalarda bulunarak Buna göre yaş çay taban fiyatının 25 tl, destekleme bedelinin de 3 tl olması gerektiğini belirttıklerini ifade ederek: ” Tarım Bakanlığını çay fiyatını 17 tl olarak açıklaması neticesinde bu fiyatın maliyetleri dahi karşılamayacağından çayın dalında kalması tehlikesiyle karşı karşıyayız açıklamasında bulundu.
Taban Fiyat 25 Lira, Destekleme 3 Lira Olmalıdır” dedi
Başkan Kaçar sözlerinin devamında Ülke olarak yüksek bir enflasyon sürecini yaşamaktayız. her ne kadar TUİK verilerine göre yıllık Enflasyonun % 68- 69 civarında olsa da gerçek enflasyonun % 150’den aşağı olmadığını hepimiz birebir yaşıyoruz. Çarşı pazarda yapmış olduğumuz alışverişlerde, seyahat esnasında bunları birebir yaşamaktayız. Zira geçen yıl 5 TL olan ekmek fiyatı Bugünlerde 12,5 TL olacağı söylenmektedir. Çay üreticilerimizin birçoğu şehir dışından çay sezonunda ilimize gelip çaylarını toplayarak tekrar bulundukları yerlere gitmeleri söz konusudur. Ulaşım fiyatlarındaki artıştan dolayı da birçok üreticilerimizin gelemediğine şahit oluyoruz. Bugün yer yer mahallelerimize, köylerimize çay bahçelerine girilmediğini, üreticilerimiz çaresizlik içerisinde kendi kaderine terk edildiğine üzülerek şahit oluyoruz. Toplanmamış olan çaylıklar olduğunu görüyoruz. Bu olumsuz gidişata son verme adına Saadet Partisi olarak Ülkemizde yaşanan enflasyon, üretim maliyetindeki yüksek artışlardan dolayı asgari taban fiyatının 25 TL olması ve destekleme fiyatının da 3 lira olarak güncellenmesini çayımızın geleceği için zorunlu olduğu kanaatindeyiz. Bu beklentilerimizi, bu düşüncelerimizi basın aracılığı ile paylaşmayı zaruret olarak görüyorum” dedi.

AdminAdmin