GÜNCEL
Giriş Tarihi : 16-06-2023 06:35

SALVADER'DEN ÇAYKUR'A VEFA

Kısa adı SALVADER olan, Rize Salarha Vadisi Yeni Şehir Kalkındırma ve Dayanışma Derneği YK Başkanı Dursun Ali Toptan, beraberinde bir kısım YK Üyeleriyle birlik, ÇAYKUR Genel Müdürü Yusuf Ziya Alim'i makamında ziyaret ederek, hazırlamış oldukları Çaykur'un geçmişini ve bugünü içeren bilgi tablosunu taktım ettiler.

SALVADER'DEN ÇAYKUR'A VEFA

HABER: BAYRAM ALİ KAVALCI 

 

Çaykur Genel Müdürü Yusuf Ziya ALİM'i ziyaretinde konuşan SALVADER Yönetim Kurulu Başkanı Dursun Ali TOPTAN, "D.Karadeniz Bölgesinin yıllardır Altın yaprak olarak adlandırılan çay bitkisinin başta, Rize iline ve yaş çay tarımının yapıldığı diğer komşu iller, Trabzon, Artvin, Giresun illerinin güçlü ekonomik bitkisini bölgeye kazandıran ve buna öncülük yapan Zihni Derin ve arkadaşlarına, dönemin devlet büyüklerine ve size SALVADER ailesi olarak minnet ve vefa duygularımızı sunuyoruz. Vefat etmiş olanları rahmetle minnetle anıyoruz. Çayımızım bugün bu kıymette olmasına emeği geçen ve vesile olanlara vefa borcumuzu unutmayız ve unutturmayız. 

Bir vefa tezahürü olarak çayımızın, Çaykur'umuzun tarihçesini, öncülük yapanların serüven ve öz geçmişlerini salvader ailesi ile birlikte, Çay Platformumuzun Başkanı Dilek Kansız'ın Koordinasyonunda kaleme almayı önemli bir görev olarak gördük. Derlenen bu bilgileri üretici ve tüketiciler bağlamında gelecek kuşaklara aktarmak amacıyla siz Çaykur Genel Müdürümüz nezdiniz de kıymetli tecrübe ve bilgileriniz doğrultusunda hazırladığımız yazılı belge ve panolarımızı, başta size sunmuş olmanın mutluluğunu hep birlikte yaşıyoruz. Katkılarınızla gerçekleşen bu hizmetimizin devamında ise, Fabrikalarınız Cumhuriyet, Camidağı, Salarha ve Ambarlık Çay Fabrikaları Müdürlüklerine ve bağlı merkezi alım yerlerine, 

Çaykur'un satış mağazalarınıza, üretici ve tüketicilerin görüp okuyabileceği yerlere izninizle asmayı hedefliyoruz. 

Söz konusu tabloların diğer fabrikalara ve bağlı alım yeri ve satış mağazalarına da asılmasını siz kıymetli Genel müdürümüz olarak talimatlarınız doğrultusunda talep ediyor ve desteklerini bekliyoruz. Desteklerinize şimdi den, şahsın ve Derneğimiz yönetimi olarak şükranlarımızla çok teşekkür ediyoruz." dedi.

 

AdminAdmin