GÜNCEL
Giriş Tarihi : 09-04-2023 17:32   Güncelleme : 09-04-2023 18:33

Rize'nin Tanınmış Simalarından Kale Cami İmam Hatibi A. Kadir Kara, Genç Yaşta Emekli Oldu

Rize Merkez Kale Camii İmam Hatibi ve İrşad vakfı Müdürü A. Kadir Kara hoca 45 yaşında emekli oldu

Rize'nin Tanınmış Simalarından Kale Cami İmam Hatibi A. Kadir Kara,  Genç Yaşta Emekli Oldu

Rize Merkez Kale Mahallesi Camisinin sevilen ve başarılı imam hatibi Abdulkadir Kara yaş haddinden emekli olmasına 20 yıllık bir süre olmasına karşın genç yaşta emekliler kervanına katıldı

45 yaşında 25 yıllık din adamlılık görevini 23.03.2023 tarihinde son noktayı koyarak aktif devlet memurluğunu sonlandıran A.Kadir kara görev süresinde üst makamlarınca da birçok takdir ve teşekkür belgeleriyle de ödüllendirilen isim olmuştu.

Yıllarını İslama hizmete adamış çok sayıda din adamının yetişmesine katkı sağlayan Kara emeklilik döneminde yine milli ve manevi değerlere sahip gençliğin yetişmesinde gerekli çalışmaları yürütmeye devam edecektir.

Bu bağlamda Genç yaşta emekli olan basın dostu ünlü din adamı A.Kadir kara’ nın gönüllü olarak Türkiye Diyanet vakfı ve Zavendikli Mustafa Yıldız Hocanın kurucusu da olduğu Rize İrşad vakfına hizmet vermeye devam edeceği öğrenildi.

Evli ve 2 çocuk babası olan A.Kadir kara’ nın 2 yaşında da Hatice Tuana Arıman isminde bir kız torunu bulunuyor. Eşi Eimine Kara hoca hanım halen Diyanet İşleri Başkanlığında Resmi Kur'an Kursu öğreticisi olarak görev yapmaya devam etmektedir.

Torunu ile birlikte boş vakitlerini İyidere’ deki mütevazı evinde geçirmeyi de düşünüyor. A.Kadir Kara’ nın bu sürpriz emekliliği sevenlerince üzüntüyle karşılandığı da öğrenildi. Sevgili A. Kadir Kara hocamıza emeklilik yaşamında ailesiyle beraber sağlık, huzur ve mutluluk dolu günler dileriz

AdminAdmin