GÜNCEL
Giriş Tarihi : 18-03-2023 18:18

RİZE’DE ‘YÜRÜMEYEN MERDİVEN’ SÖKÜLÜYOR

Tophane mahallesinde Atatürk ve Cumhuriyet caddelerini birbirine bağlaması için inşa edilen, uzun süredir çalışmayan yürüyen merdivenin sökümüne başlandı.

RİZE’DE ‘YÜRÜMEYEN MERDİVEN’ SÖKÜLÜYOR

Doğancan İLEK

Rize Belediyesi tarafından Atatürk Caddesi'ni Cumhuriyet Caddesi'ne bağlayan 30 metre uzunluğundaki yürüyen merdiven koyuldu. Reşat Kasap döneminde Atatürk Caddesi Tophane mahallesine koyulan merdiven vatandaşların da tepkisine yol açmış hatta ulusal basında da Rize ile bir hayli dalga geçilmişti. 

Dönemin Milletvekli Hayati Yazıcı'ya açılışını yaptırmayı planlayan belediye yetkilileri son anda açılış yapmaktan vaz geçmişti. Yürüyen merdiven için süslemeler yapılmış ama ulusal basında yankı bulunca bu açılış organizasyonundan vaz geçilmişti. 

UZUN ZAMANDIR ÇALIŞMIYOR

Yıllar önce yerleştirilen yürüyen merdiven kısa bir süre sonra arıza yaparak kapatıldı ve yürümez hale geldi. Belediye kaynakları ile alana kurulan merdivenin akıbeti sonunda belli oldu. Rize Belediye Başkanı Rahmi Metin geçtiğimiz yıl basın toplantısında merdivenle alakalı verdiği demeçte Merdivenin iç mekan merdiveni olduğunu masrafınınfa bir hayli fazla olduğunu ifade etmişti. 

MERDİVEN SÖKÜLÜYOR

Ulusal basında da yer alan bir türlü yürütülemeyen yürüyen merdiven sonunda sökülüyor. Yeni iş alanlarının yapıldığı alanda yeniden merdiven yapılığ yapılmayacağı ise merak konusu.

AdminAdmin