GÜNCEL
Giriş Tarihi : 21-11-2023 10:34

RİZE MÜFTÜLÜĞÜNDE BÖLGESEL İRŞAT STRATEJİSİ ÇALIŞTAYI YAPILDI

Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından İrşat hizmetlerinde farkındalık oluşturmak amacıyla düzenlenen “Bölgesel İrşat Stratejisi Çalıştayları” devam ediyor.

RİZE MÜFTÜLÜĞÜNDE BÖLGESEL İRŞAT STRATEJİSİ ÇALIŞTAYI YAPILDI

HABER: BAYRAM ALİ KAVALCI

Vaaz-irşat hizmetlerinin etkinlik ve verimliliğini artırmak, yaşanan sorunları tespit etmek ve bölgesel irşat stratejilerini müzakere etmek amacıyla Rize, Trabzon, Artvin, Gümüşhane ve Bayburt illerine yönelik düzenlenen "Bölgesel İrşat Stratejisi Çalıştayı" Rize Müftülüğünün ev sahipliğinde, Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi İlahiyat Fakültesi’nde gerçekleştirildi.

Çalıştaya katılan Din Hizmetleri Genel Müdürü Dr. Şaban Kondi, buluşmanın öneminden söz ederek hayırlara vesile olması temennisinde bulundu.

Genel Müdür Kondi, “Arkadaşlarımızın yaptığı örnek çalışmaları görmek, zayıf ve güçlü yönlerimizi tespit etmek, farklı yöntem ve metotlarımızı paylaşmak, irşat hizmetlerine ivme kazandıracak yeni fikirler elde etmek amacıyla bir araya geldik. Burada sizin görüş ve önerileriniz bizim için çok kıymetlidir. Bölgelerimizde farklı kültürlere sahip insanlarla bir araya geliyoruz. Her insana aynı yöntemle, aynı metotla anlatamayabiliriz. Anlayabilecekleri şekilde seven, sevdiren bir dil kullanmalıyız. Yüce Allah Hz. Âdem’den bu yana bizleri din hizmetinden mahrum bırakmadı. İrşat hizmetlerinde bizim ölçümüz Kur’an ve sünnettir. Dini anlatırken Kur’an ve sünnet bizim olmazsa olmazımızdır. İnsanların anlayış kabiliyetine göre, yaş gruplarına göre aynı konuyu farklı yöntemlerle Peygamber efendimizin anlattığı yöntemlerle anlatmalıyız.” dedi. Çalıştayda “İrşad Hizmetlerinde İl, İlçe İrşad Kurulları”, “İrşad Hizmetlerinin Aracı Olarak Hutbe ve Vaaz Programları”, “Toplumun Farklı Kesimlerine Yönelik İrşad Hizmetleri”, “Basın, Radyo-Tv ve Sosyal Medya Yoluyla Vaaz İrşat Hizmetleri”, “Mevlid-i Nebi Haftası, Camiler ve Din Görevlileri Haftası, Ramazan ayı vb. Zaman Dilimlerinde Gerçekleştirilen Etkinliklerin Toplumsal Karşılığı ve Çözüm Önerileri” ele alındı. Rize İl Müftüsü Naci Çakmakçı, çalıştaya ev sahipliği yapmaktan duyduğu memnuniyeti ifade ederek katılımcılara teşekkür etti. Çalıştaya; Din Hizmetleri Genel Müdürü Dr. Şaban Kondi, İrşat Hizmetleri Daire Başkanı Ahmet Ünal, Rize İl Müftüsü Naci Çakmakçı, Artvin İl Müftüsü Mesut Harmancı, Gümüşhane İl Müftüsü Hüseyin Gün, Bayburt İl Müftüsü Abdurrahman Şahin, merkez teşkilatında farklı birimlerde görevli Diyanet işleri uzmanı ve uzman yardımcıları, bölgede görev yapan din hizmetlerinden sorumlu il müftü yardımcıları ile vaizler katıldı. Kaynak: Rize İl Müftülüğü

AdminAdmin