GÜNCEL
Giriş Tarihi : 24-03-2023 17:59

RİZE MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ ÖĞRENCİLERİ HEM GEZDİRİYOR, HEM DE UYGULAMA YAPTIRIYOR

Rize Milli Eğitim İl Müdürü Engin EMEN, Engindere Mahallesinde yer alan ağaç, meyve fidanı, tıbbi ve aromatik 300 tür farklı bitki yetiştiren, Rize Belediyesine ait Sera Alanını Kurtuluş İlkokulu Öğrencileri ile birlikte ziyaret etti. 21 Mart Orman Haftası münasebetiyle düzenlenen ziyarette öğrencilerimiz sera alanında fidan dikimi yaparken, aşılama konusunda da uygulamaları yerinde gözlemleme fırsatı buldu.

RİZE MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ ÖĞRENCİLERİ HEM GEZDİRİYOR, HEM DE UYGULAMA YAPTIRIYOR

HABER: BAYRAM ALİ KAVALCI

Rize Belediyesinin Engindere mahallesinde bulunan 14 dönümlük 4 adet sera ve açık alan bahçelerinde 300 bitki türü yetiştirilen Sera alanını merkez ilçede yer alan ilkokul, ortaokul ve lise öğrencilerimiz düzenli aralıklarla ziyaret ediyor. Öğrencilerimizin hem inceleme hem de uygulama yapma fırsatı buldukları ziyaretlerde Rize Belediyesi Sera Alanından sorumlu Hatice KAZANCI tarafından katılımcılara bilgilendirmeler yapılıyor.

Bilindiği gibi günlük hayatta toprakla uğraşmanın beden ve zihin sağlığımıza yaptığı olumlu katkılar günümüzde araştırmalar sonucu kanıtlanmıştır. Doğa-insan ilişkisini güçlendirmek, öğrencilerimizin toprakla uğraşmalarını, üretmekten haz duymalarının sağlamak amacıyla Rize Belediyesine ait sera alanları öğrenci ve öğretmenlerimizin ziyaretine açılmıştır.

Öğrencilerin meyve ve sebzeleri tanımasını, meyve ve sebzelerin nasıl yetiştikleri hakkında bilgi sahibi olmalarını sağlamak ve toprakla buluşmaları, ürünlerin üretim aşamalarını birebir gözlemlemeleri maksadıyla sera alanımız ziyaret edilebilir. Öğrencilerimize bu fırsatı verdikleri için başta Rize Belediye Başkanı Sn. Rahmi METİN olmak üzere Rize Belediyesi yetkililerine eğitim camiamız adına çok teşekkür ediyoruz.

AdminAdmin