DİĞER
Giriş Tarihi : 04-10-2021 12:09

Prostat Ameliyatı Sonrası Tedavi

Prostat Ameliyatı Sonrası Tedavi

Penil protez yani halk arasında bilinen adı ile mutluluk çubuğu sertleşme problemi yaşayan bireylerin aktif ve sağlıklı bir cinsel yaşaması için uygulanmaktadır. Mutluluk çubuğu operasyonlarında hastaların cinsel yaşamı daha iyi bir hale gelmektedir. Penil protez uygulaması doktor kontrolü sonrasında hastaya en uygun protezin seçilmesi ile işlemler başlamaktadır.

 Ameliyat öncesi hastanın gerekli tahlil ve tetkikleri hazırlanarak mutluluk çubuğu operasyonlarına başlanmaktadır. Penil protez operasyonu öncesinde ve sonrasında hastaların en çok merak ettiği konu mutluluk çubuğu zevk verir mi sorusudur. Protez işlemi sonrasında hastalar bir kaç gün içerisinde taburcu edilmektedir ve ortalama bir ay içerisinde de hastalar cinsel yaşamına başlayabilmektedir.

 Penil protez işlemi hem şişirilebilir protezde hem de bükülebilir protezde de aynı şekilde yapılmaktadır. Ameliyat sırasında dışarıdan görünemeyecek bir şekilde penis üzerinde küçük bir kesi açılarak protezler yerleştirilmektedir. Mutluluk çubuğu olarak adlandırılan protezler penis içerisine ereksiyon sırasında sertleşmeyi sağlayan kuvernöz yapı yerine yerleştirilmektedir.

 Protezler yerleştirilirken sadece hastanın sertleşmesine imkan verecek şekilde yerleştirilmektedir. Bu işlem sırasında penisin dış yüzeyinde ve iç kısmında bulunan sinirlere ve kas dokusuna herhangi bir müdahalede bulunulmamaktadır. Bu sayede de hastanın normal bir cinsel yaşamı olmasına imkan sağlanmaktadır.

 Yapılan araştırmalara göre penil protez kullanan bireylerin %90 'ı mutluluk çubuğu sonrasında cinsel yaşamından memnun olduğunu ve herhangi bir sorunla karşılaşmadığını belirtmektedir.

 Tek parçalı yada şişirilebilir üç parçalı protezler hastaların cinsel yaşamında herhangi bir değişikliğe neden olmamaktadır. Protezler sadece hastanın sertleşmesine ve cinsel ilişkiye hazır hale gelmesine yardımcı olmaktadır. Protez ameliyatı sırasında ejekülasyon mekanizmasına her hangi bir müdahalede bulunulmamaktadır. Bu nedenle de hastaların boşalmasında herhangi bir sorun bulunmamaktadır.

 Penis içerisinde bulunan kuvernöz yapı cinsel ilişkiden önce içi kan dolarak penisin sertleşmesini sağlamaktadır. Penil protez yada mutluluk çubuğu denilen protezler bu yapıya yerleştirilmektedir. tek parçalı protezler 135 derece bükülebilir yapısı ile sürekli olarak ereksiyon halinde kalınmasını sağlamaktadır. Şişirilebilir protezler ise su haznesi pompa ve silindirden oluşmaktadır ve hastaların boşalmasına mani olacak bir yapıları bulunmamaktadır.

Mutluluk çubuğu konusunda daha fazla bilgi almak için sitemizde yer alan iletişim bölümünü kullanarak uzmanlarımız ile görüşebilirsiniz.

AdminAdmin