GÜNCEL
Giriş Tarihi : 15-02-2024 09:49

KOSGEB BAŞKANI İBRAHİMCİOĞLU, RTSO ZİYARET ETTİ

KOSGEB Başkanı Ahmet Serdar İbrahimcioğlu, Dokap Başkanı Hakan Gültekin ve KOSGEB İl Müdürü Celil Kürşad Dereci ile birlikte Odamızı ziyaret etti. Odamız Yönetim Kurulu Başkanı Şaban Aziz Karamehmetoğlu'nun makamında gerçekleştirilen görüşmede KOSGEB destekleri ve ilimizdeki faaliyetleri hakkında görüş alışverişinde bulunuldu.

KOSGEB BAŞKANI İBRAHİMCİOĞLU, RTSO ZİYARET ETTİ

HABER: BAYRAM ALİ KAVALCI

KOSGEB Başkanı İbrahimcioğlu’nu ağırlayan Başkan Karamehmetoğlu Bölgesel teşvikler ve bölge sınıflandırmaları yapılırken, illerin ve bölgelerin farklılıklarının göz önünde bulundurulması gerektiğini vurguladı. Teşvikte bölgelerin, sosyoekonomik durumları ve gelişmişlik düzeylerine göre ayrılmakta olduğunu ifade eden Karamehmetoğlu, burada amacın iller arasında ki gelişmişlik seviyelerinin dengelenmesi olmasına rağmen, mevcut bölge sınıflandırılması ve bölgesel destek başlıkları ile bu amaca ulaşılamadığını belirtti. Karamehmetoğlu, Rize gibi illerin ekonomisinin gelişimini sağlamak açısından bölgesel teşvikler bazındaki sıralamanın yükseltilmesi, imalat ve ihracat bazlı teşviklerle desteklenmesi gerektiğini ifade etti.

Yeni girişimci desteğinin daha çok imalatçılara verildiğini söyleyen Karamehmetoğlu, meslek sahiplerinin (mimar, mühendis vb.) bu desteklerden faydalanamadığını, sektör ayrımı yapılmaksızın desteklerden faydalanılabilmesinin uygun olacağını ifade etti.

Çıkan hibe ve desteklerin daha çok ileri teknoloji yapan firmaları desteklediğini ifade eden Karamehmetoğlu, daha dar bir alana hitap ettiğini belirterek, Rize gibi küçük illerde bu desteklere başvuru olmadığını ve herkesin faydalanabileceği, farklı sektörleri de destekleyen başlıklar olması gerekliliğinin altını çizdi.

İlimizde halihazırda turizm, çay, balıkçılık, meyve yetiştiriciliği vb. faaliyetler ve üretimler yapıldığını, ancak, balıkçılık ve su ürünleri yetiştiriciliği, bitkisel üretim (üzüm yetiştiriciliği vb.) ve hayvansal üretim (sütü sağılan büyük baş hayvan yetiştiriciliği vb.) alanlarında KOSGEB’in destek vermediğini ifade eden Karamehmetoğlu, iller bazında, destek unsurlarının tekrar değerlendirilmesi gerektiğini belirtti. Kaynak: RTSO Basın Bürosu

AdminAdmin