GÜNCEL
Giriş Tarihi : 17-03-2023 10:42

ÇAYKUR’UN ÇAYDAN ÜRETTİĞİ ÇAY TOHUMU YAĞI SATIŞA SUNULDU

Dünyada ülkemizle birlikte yaş çay tarımı ve üretiminin yapıldığı, Japonya, Çin, Hindistan, Sri Lanka ve Endonezya gibi ülkelerde çayın tohumundan üretilen, kozmetik sektörü ve yemeklerde kullanılan çay tohumu yağı, Türkiye’de de Çaykur tarafından başarıyla yürütülen Ar-Ge çalışmaları sonucu ilk kez çay bitkisinin tohumundan yağı elde edildi.

ÇAYKUR’UN ÇAYDAN ÜRETTİĞİ ÇAY TOHUMU YAĞI SATIŞA SUNULDU

Çaykur Genel Müdürü ve Yönetim Kurulu Başkanı Yusuf Ziya ALİM, her geçen gün ÇAYKUR’un üretmiş olduğu yüzlerce yeni çay ürünlerine ekonomik girdisi yüksek, insan sağlığına faydalı yeni ürünler kazandırmaya devam ediyor.

Çaykur Genel Müdürü ve YK Başkanı Yusuf Ziya ALİM; “Bölge ekonomisine, üreticilerimizin ekonomik refahını yükselten ürün çeşitlerini üretmeye devam ediyoruz. Uzak Doğu ülkelerinde çay tohumundan elde edilen çay tohumu yağını bizde üretmiş olduk. Bu yağ kozmetik olarak ve de birçok yemeklerde çok etkin, faydalı olduğunun çeşitli analizler sonucunda ortaya konulmuştur. Zeytinyağına eşdeğer bir üründür. Yoğun Ar-Ge çalışmalarımız sonucu, Doğu Karadeniz bölgemizin, Rize, Trabzon, Artvin ve Giresun illerimizde yetişen çay bitkilerinden elde edilen tohumlar, özel bir makineden geçirilerek yağa dönüştürülmüş oldu. Sağlıklı kabul edilen tekli doymamış yağlar açısından oldukça zengindir. Çay tohum yağı, yenilebilir bir yağ olup, oleik asit açısından zeytinyağına benzer bir profile sahiptir. Aynı zamanda yüksek E vitamini içeriğine sahiptir. Yüksek antioksidan içeriğine sahip olan çay tohumu yağının DNA'daki bazı hasarları azalttığı ifade edilmiştir. Ayrıca cilt sağlığını da koruduğu bilinmektedir. Yapılan bir çalışmada soğuk sıkım çay tohumu yağının çok iyi antioksidan ve antimikrobiyal etki gösterdiği ifade edilmiştir. Çay tohum yağının kolesterolle, yüksek tansiyona, dejeneratif bozukluklara, kalp rahatsızlıklarına, kansere karşı destekleyici takviye bir ürün olduğu ifade edilmiştir. Bağışıklık fonksiyonunun düzenlenmesi gibi insan sağlığına, insan cildine onlarca faydalı etkilere sahip olduğu dünyaca bilinmektedir. Çaydan ismiyle üretmiş olduğumuz çay tohumu yağı tüm insanlığın sağlığına destek ve katkı sağlamasını diliyorum. “ dedi. Çaykur’un en yeni ürünü, Çay tohumu yağı, net 20 ml cam şişelerde Çaykur çay satış mağazalarında satışa sunuldu. HABER: BAYRAM ALİ KAVALCI

AdminAdmin