GÜNCEL
Giriş Tarihi : 11-03-2023 12:57

Çaykur işçilerinin talebi Öz Gıda İş Sendikası’nın gündeminde

Öz Gıda İş Sendikası Genel Başkanı Halil Cukutli Çaykur’da çalışan mevsimlik işçilerin kadro talebine değinerek “Bizler işçimiz kadrolu çalışana kadar mücadelemizden asla taviz vermeyeceğiz” dedi.

Çaykur işçilerinin talebi Öz Gıda İş Sendikası’nın gündeminde

HABER:ARZU ERBAŞ

Öz Gıda İş Sendikası’nın Bolu’da gerçekleştirdiği Başkanlar Kurulu Toplantısında konuşan Genel Başkan Halil Çukutli’nin gündeminde Çaykur’da çalışan mevsimlik işçilerin kadro talebi vardı.

Mevsimlik işçi kadrolu çalışana kadar mücadelelerinden asla taviz vermeyeceklerini belirten Çukutli, “Mevsimlik işçilerimizin diğer kamu işçilerinden farklı olarak, geçici işçi kadrosunda yılda 180 gün çalıştırılıyor ve adil olmayan bu uygulama nedeniyle, tek gelir kaynakları olan ücretten yılın 6 ayında mahrum kalıyor. Arkadaşlarımızın, yaşadığımız hayat pahalılığı ve ekonomik sıkıntıda, 6 ay boyunca ihtiyaçlarını karşılamaları imkansız. Anayasamızın 49. maddesine aykırı olan bu uygulama adaletle, hakla, eşitlik ilkesiyle bağdaşmıyor, çalışma barışını ve huzurunu bozan, iş verimliliğini düşüren sonuçlara yol açıyor. Bizler işçimiz kadrolu çalışana kadar mücadelemizden asla taviz vermeyeceğiz” dedi.

AdminAdmin