GÜNCEL
Giriş Tarihi : 01-09-2023 11:55

ÇAYKUR 2’CI SÜRGÜN ÇAY ALIMLARININ ARDINDAN, 3’CU SÜRGÜN ÇAY ALIMLARINA BAŞLANDI

ÇAYKUR’da iki bayram havasında başarıyla tamamlanan, birinci ve ikinci sürgün yaş çay hasadının tamamlamasının ardından hemen üçüncü sürgün yaş çay alımlarına başlandı.

ÇAYKUR 2’CI SÜRGÜN ÇAY ALIMLARININ ARDINDAN, 3’CU SÜRGÜN ÇAY ALIMLARINA BAŞLANDI

Çay İşletmeleri Genel Müdürlüğü (ÇAYKUR) Doğu Karadeniz Bölgesinde, Rize, Trabzon, Artvin, Giresun ve kısmen Ordu ilinde yeşil altın olarak tanınan, 2023 yılı yaş çay kampanyası 1’cı sürgün hasadına 10 Mayıs 2023 tarihinde başlamıştı. Bölgede iki bayram arasında sağlıklı ve huzurlu tamamlanan ve üretici alacaklarının vaktinde ödendiği birinci sürgün yaş çay alımlarının ardından, 04 Temmuz 2023 tarihinde ikinci sürgün yaş çay alımlarına başlanmıştı. ÇAYKUR da başarıyla tamamlanan ikinci sürgünde üreticilerden 214.590 ton yaş çay satın alındı. 27 Ağustos’ta tamamlanan 2’cı sürgün çay alımlarının bir gün sonrasında, 28 Ağustos 2023 tarihinde yaş çay hasadının yapıldığı tüm illerde üçüncü sürgün çay alımlarına başlandı.

Çay İşletmeleri Genel Müdürlüğü (ÇAYKUR) “Bilindiği gibi kaliteli çay üretimi kaliteli çay hasadından geçmektedir. Bu anlamda üreticilerimizin çay bahçelerini yabancı ottan temizlemelerini ve hasat yaparken hem bitkinin sağlığı hem de kaliteli ürün hasat etmeleri, çayımız kalitesi ve geleceğimiz açısından hepimiz için önem arz etmektedir. Büyük bir huzur, sağlık, dayanışma ve sevgi içerisinde tamamlanan 1 ve 2’ci sürgün yaş çay kampanyalarının ardından, son hasat olan üçüncü sürgün çay kampanyasının bölgemize, üreticilerimize, fabrikalarımıza, çalışanlarımıza hayırlı ve bereketli bir kampanya olarak geçmesini diliyoruz.” denildi. HABER: BAYRAM ALİ KAVALCI

AdminAdmin