DİĞER
Giriş Tarihi : 01-09-2021 15:44

Bant Üstü Dedektör BAS Endüstriyel

Bant Üstü Dedektör BAS Endüstriyel

Bant üstü dedektör, sürekli ürün akışı sağlanan bantlarda taşınan malzemelerin içindeki demir ve metallerin ayrıştırılmasında kullanılır. Manuel ya da otomatik olmak üzere kullanım alanına göre farklı çeşitleri vardır. Sistem, ürün taşıma bantlarının genişliği ve taşınacak malzemelerin aktarılma yüksekliği baz alınarak tasarlanır. Bant üstü dedektör sistemi için, uzun ömürlü kullanıma yönelik mıknatıslar da diyebiliriz. Sistemin geliştirilmesindeki temel amaç, pratik ayrıştırma işlemidir. Güçlü mıknatıs özelliği sayesinde, şekil ve ağırlığı farketmeksizin tüm metalleri başka bir cihaza gerek kalmadan kaldırabilirler. Doğru şekilde kullanıldığında, alternatif taşıma ve ayrıştırma yöntemlerine nazaran daha güvenlidir. Ayrıca çok da pratik şekilde kullanılabilir. Bant üstü dedektör, ürünün taşınması sırasında malzeme içindeki demir parçaları ayırma işlevini yerine getirmektedir.

Bant Üstü Dedektör Nedir? Ne İşe Yarar?

Bant üstü dedektör için en basit tanımıyla konveyör üzerinden taşınan ürünlerin içinden metal temizlemeye yarayan bir denilmektedir. Yüksek şiddette manyetik alan özelliğine sahiptir. Koşullar ne kadar kolay olursa olsun herhangi bir personele gerek kalmadan bant üstü dedektör sayesinde metal ayrıştırma işlemi kolaylıkla yapılabilir. Kullanım için bazı şartlar yerine getirildiğinde, uzun ömürlü ve dayanıklı sistemi herhangi bir sorun yaşamadan kullanmak mümkün olur. Kullanılacak alan ve çalışma konumu, bant üstü dedektörün tasarımını belirleyen faktörlerdir. Talebe göre tasarlandığında, taşınan ürünler manyetik tutucuya temas etmeden metal ayrıştırma işlemi yapılır ve işlerde süreklilik sağlanmış olur.

Bant Üstü Dedektör Nerelerde Kullanılır?

Bant üstü dedektörün kullanım alanı, alternatif yöntemler gibi hayli geniş. Enerji maliyetinin düşük, performansının yüksek olmasından dolayı çok tercih edilen sistemi, hizmet sektörünün birçok kolunda görüyoruz. Maden sektörü, bant üstü dedektörün en çok kullanıldığı alandır. Onun haricinde çimento sektörü, geri dönüşüm sektörü, ağaç endüstrisi ve limanlar, yine sistemin yaygın olarak kullanıldığı alanlardır. Bant üstü dedektör konusunda doğru hizmet almak, sistemi başarıyla kullanmanın ilk adımıdır. Firmamızı arayarak sistemin üzerine asılacak olduğu bantın genişliği, taşınacak malzemenin türü, malzemenin yığın yüksekliği ve malzeme içindeki ayrıştırılacak metallerin ortalama büyüklüğü hakkında bilgiler verirseniz, ihtiyaçlarınıza tam da uygun kaliteli bir sistem temin edebilirsiniz.

AdminAdmin