PROF.DR. KARSLI'DAN MEMLEKETİNDE KONFERANS

Rize’de Vekaletle Kurban Organizasyonu ve Yaz Kur’an Kursları Tanıtım Toplantısı düzenlendi. Diyanet İşleri Başkan Yardımcısı Prof. Dr. İbrahim Hilmi Karslı, Rize’de din görevlilerine yönelik düzenlenen 2024 Yılı Vekaletle Kurban Organizasyonu ve Yaz Kur’an Kursları Tanıtım Toplantısına katıldı.

GÜNCEL - 20-05-2024 11:29

HABER: BAYRAM ALİ KAVALCI 

 

Rize’de Diyanet İşleri Başkanlığı ile Türkiye Diyanet Vakfı (TDV) iş birliğinde sürdürülen “2024 Yılı Vekâletle Kurban Organizasyonu” ve Eğitim Hizmetleri Genel Müdürlüğünce düzenlenen “Yaz Kur’an Kursları Tanıtım Toplantısı” düzenlendi.

Rize Anadolu İmam Hatip Lisesi Konferans Salonunda il genelinde görev yapan din görevlilerinin katılımıyla gerçekleştirilen toplantı, Kur’an-ı Kerim tilaveti ve İl Müftüsü Naci Çakmakçı’nın açış konuşmasıyla başladı.

Sonrasında kürsüye gelen Diyanet İşleri Başkan Yardımcısı Prof. Dr. İbrahim Hilmi Karslı, Türkiye Diyanet Vakfı’nın Diyanet İşleri Başkanlığı ile birlikte 1993 yılından bu yana vekâlet yoluyla kurban kesim programı düzenlediğini bu kapsamda yurt içi ve yurt dışı programların devam ettiğini belirterek, “Amacımız; kurban etlerini daha fazla ihtiyaç sahibine ulaştırmak. Müslüman kardeşlerimizle bayram sevincini ve mutluluğunu paylaşmak. Mazlum, mağdur ve muhtaçlarla kardeşlik bağımızı kuvvetlendirmektir.” dedi.

Başkan Yardımcısı Karslı, “Kurban ibadetinin toplum içerisinde birlik ve beraberliği pekiştirdiğini, kardeşliği, yardımlaşma ve dayanışma ruhunu canlı tuttuğunu fakir, yoksul ve yardıma muhtaç insanların yüzünün gülmesine ve bayram sevinci yaşamalarına vesile olduğunu ifade ederek, kurban organizasyonunda kurbanın satın alınmasından fiyatların belirlenmesine, bağışlarının kabulünden, et dağıtımı yapılacak ülke ve bölgelerin belirlenmesine kadar her aşamasının titizlikle takip edildiğini söyledi.

Karslı, kurban hizmetlerinde özverili bir şekilde gayret gösteren müftülerimiz, vaizlerimiz, imam-hatip ve müezzin-kayyımlarımız, Kur’an kursu öğreticilerimiz başta olmak üzere Başkanlığımız bünyesinde çalışan her bir personelimize ayrı ayrı teşekkür ediyorum,” ifadelerini kullandı.

Başkan Yardımcısı Karslı, 2024 Yılı Yaz Kur'an kursları ile ilgili yaptığı açıklamada, “Hedefimiz kendini ve Rabbini bilen, peygamberini tanıyan, kendisiyle barışık ve iyiliğin peşinde koşan insanlar yetiştirmektir. Yaz Kur’an kursları, çocuklar ve gençlerin üzerinde dini bir tesir bırakmak, İslam’a sevgi duymayı sağlamak, ibadetleri öğrenmek ve ahlaki değerleri benimsemek hususunda bazen tek imkânımız olmaktadır. Bir çocuğun gönlüne düşmek, Nebevi sünnetin varisi olarak sonraki nesillere İslam’ı anlatmak; bir aşk, bir heyecan ve bir ideal meselesidir. Yaz Kur’an Kursu öğreticilerimiz, şartlar ne kadar zorlu olsa da, hayırda öncü olarak Kur’ani müjdenin muhatabı olmak, sabırla, şükürle yapılan işi benimsemek, ömründe bu imkâna belki de tek bir yaz tatilinde kavuşacak bir çocukta kalıcı bir tesir oluşturmak için çalışmaktadır. Bu vesile ile fedakarca çalışan bütün din görevlilerimizi tebrik ediyorum.” dedi.

 

Günün Diğer Haberleri