ENGELSİZ KORO PERŞEMBE GÜNÜ RİZE’DE SAHNE ALACAK

Rize Belediyesi Engelsiz Yaşam Merkezi öğrencilerinden oluşturulan Engelsiz Koro, Rize İsmail Kahraman Kültür Merkezi’nde sahne alacak.

GÜNCEL - 07-05-2024 11:03

HABER: BAYRAM ALİ KAVALCI 

Rize Belediyesi Engelsiz Yaşam Merkezi’nde uzman eğitmenlerin katkılarıyla hazırlanan koro, Karadeniz yöresel türküleri ve geniş repertuarıyla sahne performansını izleyicilerin beğenisine sunacak.

9 Mayıs 2024 Perşembe günü saat 13.00’da İsmail Kahraman Kültür Merkezi’nde düzenlenecek olan koro etkinliğini tüm vatandaşlar izleyebilecek.

Rize Belediye Başkanı Rahmi Metin’in girişimleriyle Camiönü mahallesinde kurulan Engelsiz Yaşam Merkezi’nde, özel gereksinimli bireylere müzik, resim, el sanatları ve fizyoterapi eğitimleri veriliyor. 

Bu kapsamda özel gereksinimli bireylerin ürettiği ürünler Rize Belediyesi Meydan Sosyal Tesisleri’nde satılıyor. Haftanın belli günlerinde de özel gereksinimli bireylerin sosyal hayata katılabilmesini sağlamak amacıyla Meydan Sosyal Tesisleri’nde uzman eğitmenlerin gözetimi altında belirli saatlerde çalışma imkanı veriliyor.

Müziğe yeteneği ve ilgisi olan bireyler için de uzman eğitmenlerin gözetimi altında kurulan koro belirlenen programlar dahilinde etkinlikler düzenliyor.

Günün Diğer Haberleri